Miért halasztotta el a január 28-ra tervezett kongresszusát a Szövetség? – Mai7 Hírlevél

Köszöntjük kedves Olvasóinkat! Péntek, 13. van, de reméljük, ez nem nyomasztja Önöket, hanem már a hétvégére fókuszálnak. Mit szólnának hozzá, ha kezdetnek megoldanának egy jó kis kvízt? Ma is összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

A gyermekes családok biztosan nem fognak örülni annak, hogy az egekbe szökő élelmiszer- és rezsiárak mellett az iskolai étkeztetés ára is emelkedik.

1
Drágul az iskolai étkezés is! Utánajártunk, mennyivel
Havi 6-7 euró pluszköltség

Nagymácsédon, Komáromban, Zselízen és Tornalján érdeklődtünk.

Elolvasom

Az influenzaszezonban többen kénytelenek voltak azzal szembesülni, hogy a gyógyszertárak kínálatából alapvető gyógyszerek hiányoztak. A probléma szinte az egész világot érinti, mutatjuk, miért.

2
Ezek a fontos gyógyszerek hiányoznak a hazai patikákból

Nemcsak Európát, hanem gyakorlatilag az egész világot sújtja a gyógyszerhiány. 

Elolvasom

A tavalyi éves infláció meghaladta a 2000-ben regisztrált előző csúcsot, amikor elérte a 12%-ot az áremelkedés. Magasabb inflációt csak az önálló Szlovákia első évében, 1993-ban regisztráltak, amikor meghaladta a 23%-ot.

3
Harminc éve nem volt ilyen drágulás Szlovákiában!
Mennyivel?

Közel húsz százalékkal emelkedtek az élelmiszerek árai.

Elolvasom

„Zuzana Čaputová államfővel a további védelmi együttműködésről beszéltünk, és meghívtam, hogy csatlakozzon a béketerv végrehajtásához. Közös nemzetközi rendezvényekről egyeztettünk” – írta Volodimir Zelenszkij ukrán államfő közösségi oldalán. Mutatjuk a részleteket.

4
Zelenszkij együttműködésre kérte Čaputovát
Közösen

Az ukrán elnök világméretű békekonferencia megrendezésére szólított fel.

Elolvasom

Tovább dagad a brüsszeli korrupciós botrány. Eva Kaili a letartóztatása előtt nem sokkal ingatlancéget alapított, valamint a turisták körében rendkívül népszerű Paros szigetén befektetett egy kilenchektáros, egyes hírek szerint 12 millió eurót érő földterületbe.

5
Botrányos ingatlanüzletekre derült fény Eva Kaili sötét múltjából
A jéghegy csúcsa?

A saját nevén futó ingatlanbirodalmat megpróbálta eltüntetni szem elől, ezért  párjával, Francesco Giorgival ingatlanügynökséget alapított Athénban.

Elolvasom

Hamarosan újabb párt jelenhet meg a szlovákiai politikai palettán. Az SaS-ből 2021-ben kivált Lucia Ďuriš Nicholsonová európai parlamenti képviselő nem szeretne lemaradni a közelgő előrehozott választásokról.

6
Ďuriš Nicholsonová egyre közelebb a pártalapításhoz
Siessünk, ne késsünk!

Lucia Ďuriš Nicholsonová az előrehozott választások lehetősége kapcsán turbó fokozatba kapcsolta pártalapítási törekvéseit.

Elolvasom

Forró Krisztián, a Szövetség elnöke volt a Nézőpont stúdiójának vendége. Kolek Zsolttal arról is beszéltek, miért halasztotta el a január 28-ra tervezett kongresszusát a Szövetség? Lekerült a napirendről a platformok megszüntetése? Miről tárgyalt Gyimesi Györggyel Forró Krisztián az ünnepek előtt? Mi lesz a kisebbségi kerettörvénnyel?

7
Forró Krisztián a Heger-találkozó után: A Szövetség önállóan indul a választáson - VIDEÓ
Nézőpont

A Nézőpont stúdiójának vendége Forró Krisztián, a Szövetség országos elnöke volt.

Megnézem

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre. Ha szereti a videókat, iratkozzon fel YouTube-csatornánkra is, négyezren már megtették. Ha inkább a képeket szereti, csatlakozzon követőinkhez az Instagramon. Ha pedig minden héten a postaládájában szeretné tudni hetilapunkat, akkor fizesse elő. 

A Ma7 médiacsalád hírlevelét azoknak az olvasóinknak küldjük ki, akik erre feliratkoztak. A feliratkozás beállításai bármikor módosíthatók: [url:leiratkozás]Leiratkozás a hírlevélről[/url:leiratkozás]