2020. október 25., 12:48

Szili Katalin: A Székely Autonómia Napja legyen számunkra egy felkiáltójel

Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, az Országgyűlés volt elnöke egy közleményt tett közzé a Székely Autonómia Napja alkalmából, amelyet az alábbiakban ismertetünk.

Székely Autonómia-Szili Katalin
Fotó: ma7
Szili Katalin a székely autonómia támogatására buzdít

A mai nap a Székely Autonómiáé. Őrtüzek gyúlnak e napon Székelyföld szerte, hirdetve az ott elő magyarság jogos autonómiaigényét. Lármafák jelzik, hogy 100 évvel a trianoni békediktátum, 30 évvel a rendszerváltozás után, egy átalakulóban levő európai közösség nem hagyhatja figyelmen kívül a szülőföldjén boldogulni akaró, identitására büszke székelység törekvését. A demokrácia csak akkor lehet hivatkozási alap, ha az autonómiát is támogatja. Hiszen az önrendelkezés ezen formája az  állami szuverenitást tiszteletben, a többség gyarapodását pedig szem előtt tartja. Székely barátaink ezt pontosan tudják.

Ezért október utolsó vasárnapján egy gyertya meggyújtásával és annak kihelyezésével otthonaink ablakába jelképesen is fejezzük ki támogatásunkat a székely autonómia mellett, mindezzel pedig tegyünk a Kárpát-medencei régiókban őshonos kisebbségként élő magyarság érvényesüléséért is. Ebben az esztendőben, amikor a nemzet összefogására talán a leginkább szükség van, a Székely Autonómia Napja legyen számunkra egy felkiáltójel. Ezért a Székely Nemzeti Tanács által indított aláírásgyűjtés végéig, azaz a november 7-ig még rendelkezésre álló néhány napban mindenki keressen meg legalább egy, valamely európai országban élő ismerősét, és kérje meg, hogy támogassa a polgári kezdeményezést a nemzeti régiókért.

Egy üzenettel ismerősének, egy üzenettel nemzettársainkért Brüsszelnek.

Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, az Országgyűlés volt elnöke

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.