2022. március 6., 10:06

Így működik a „független” német sajtó

Kovács Zoltán Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára legújabb Facebook-bejegyzésében reagált a SAT3 német csatornának a magyar kultúrharcot elemző, csaknem negyvenperces dokumentumfilmjére.

Reagálás a kettős mérvére
Fotó: MTI
Kovács Zoltán államtitkár

Mint írta:

Kettős mérce, torzított információk, csúsztatások, határtalan politikai korrektség és lelkesen mártírkodó „hősök” a média és a színház világából. Most mondjam, hogy meglepődtem?!"

Február 26-án, amikor már javában zajlott az ukrán–orosz háború, a német 3Sat kulturális közszolgálati csatornának nem volt jobb dolga, mint bemutatni a Magyarországot baloldali szereplők propagandaszerű felkérdezésével lejárató Ellenszél Orbán Viktornak – Kultúrharc Magyarországon a választások előtt című alkotást. A harmincnyolc perces videó azzal zárul, hogy számos baloldali szereplő felmutatja a tenyerét, majd a narrátor elmondja: áprilisban a magyarok az „Orbán-rezsim” és a szabadság közül választanak. Nem kevesebb ez, mint a választásokba történő, közvetett beavatkozás.

A dokumentumfilmről a 888.hu hírportál is beszámol.

Mint írják: a kisfilm Márki-Zay Péter feldicsérésével kezdődik, miszerint sikeres polgármester, illetve – ahogy a szokásos mantrát már megszokhattuk – hétgyermekes, konzervatív, katolikus családapa. A nyilatkozatai és a tettei alapján csak az alábbiakat nem lehet látni nála: a sikert, a konzervativizmust, a keresztényi erkölcsöt és magatartást, valamint – a nemrégiben tett kijelentése után – nem egyértelmű, hogy hat vagy hét gyermeke van. A kapitány bemutatását követően Katarina Barley német szociáldemokrata EP-képviselő beszél, aki korábban azt mondta, hogy „Magyarországot és Lengyelországot ki kell éheztetni”, és aki megosztotta azon elmés gondolatát, miszerint Márki-Zay az utolsó esély az „Orbán-rezsim” megdöntésére.

A választások kapcsán Márki-Zay Pétert idézik, aki szerint egypártrendszer van Magyarországon.

Micsoda magas foka a kognitív disszonanciának, amikor valaki az egyik percben egypárti diktatúráról beszél, a következőben pedig a hatpárti összefogás erejéről!"

- jegyzi meg a portál.

Ezen bölcs gondolatokat követően a narrátor osztja meg azt az ordas hazugságot, hogy „itt ül ő” – utalva Orbán Viktorra, miközben a budai Várat mutatják a karmelita kolostor helyett, ahol a kormányfő valójában dolgozik. A budai Vár egyébként visszatérő motívum a bal(fake) oldalon, rendszerint úgy állítják be, mintha Orbán Viktor a Magyar Nemzeti Galériában töltené a mindennapjait.

A propagandafilmben sorra végigmentek az ellenzék számára kedves témákon, kezdve az SZFE hisztijével, folytatva az Index meg(nem)szűnésével, a homoszexuálisok állítólagos vegzálásával (persze erről a Pride kicsit sem elfogult szervezőjét kérdezték) és a gyermekvédelmi törvénnyel, végül pedig az egész videóban piedesztálra emelt Márki-Zay Péter alkotmányellenes puccsterveivel zárták a remekművet.

Jellemző egyébként, hogy a dokumentumfilm készítői mindössze 146 másodpercet szántak a kormányzati nézőpont bemutatására.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.