2021. február 23., 20:27

Vasúti összeköttetés is megszenvedi a járványt: kevesebb lesz a járat Budapest és Pozsony között is

A MÁV-START Zrt. döntése értelmében február végétől több, Budapest - Pozsony, illetve Budapest - Pozsony - Prága, Budapest - Pozsony - Varsó vonalon közlekedő járatot törölnek, illetve a menetrend is több ponton változik.

Fotó: MTI

A változás már csütörtöktől, február 25-étől életbe lép, több EC és EN (EuroNight éjszakai vonatok) vonat menetrendje is megváltozik. Ezek a vonatok Párkányon keresztül közlekednek, számos felvidéki magyar diákot és munkavállalót érint tehát a menetrendváltozás, illetve járattörlés.

Az EC 130-as Budapest és a lengyelországi Terespol városa között járó vonat monstantól Bohumín végállomásig megy, onnan külön vonat indult Terespolba.

Az EC 272, 273, 274 és 275-ös járatok, amelyek korábban Budapest és Prága között jártak, csütörtöktől csak Prága és Párkány között közlekednek.

A Budapest és Varsó között, Párkány, Érsekújvár, Pozsony, Ostrava, Bohumín és Krakkó érintésével közlekedő éjszakai járat megszűnik.

Az EN 477-es jelzésű Břeclav és Budapest között közlekedő, Párkányt, Érsekújvárt és Pozsonyt is érintő járat péntektől pótlás nélkül megszűnik.

A Prága-Budapest vonalon, a fent említett települések érintésével közlekedő, EC 172-es, illetve 173-as járat menetrendje nem változik. 

Az EC 270/271-es Budapest és Brünn között közlekedő járat menetrendje szintén nem.

A Budapest és Prága között közlekedő EC 276, 277, 278, 279, 280, illetve 281-es jelzésű Budapest és Prága között, Párkány, Érsekújvár és Pozsony érintésével közlekedő vonatok menetrendje változatlan marad.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.