2022. március 29., 16:07

Az új Honda Civic európai premierje

A japán márka a napokban mutatta be az európai piacra szánt Civic legújabb, immár 11. generációját. Európát itt azért kell külön kiemelnünk, mert az újdonság Japánban és az USA-ban már kapható.

A japán márka a napokban mutatta be az európai piacra szánt Civic legújabb, immár 11. generációját
A japán márka a napokban mutatta be az európai piacra szánt Civic legújabb, immár 11. generációját
Fotó: A gyártó felvételei

Az autó legnagyobb nóvuma a Hondánál e:HEV megjelölésű hibrid technika, amely egy Atkinson típusú kétliteres benzinmotorból és 2 villanymotorból áll. A rendszer összteljesítménye 135 kW (184 LE), csúcsnyomatéka 315 newtonméter. Az átlagfogyasztást 5 literben adja meg a gyártó, kilométerenként 110 grammos széndioxid-kibocsátás mellett.

Honda Civic
A rendszer összteljesítménye 135 kW (184 LE), csúcsnyomatéka 315 newtonméter.

Ami pedig az egyéb mutatókat és paramétereket illeti: a 35 mm-rel nagyobb tengelytáv kitágította a belső teret, amelyben nem kevesebb, mint 11 (!) légzsák óvja az utasok biztonságát. A digitális műszerfal 10,2, a központi monitor 9 hüvelykes, a BOSE audiorendszer pedig 8 vagy 12 hangszórós kivitelben rendelhető meg. Magától értetődő az Auto Android és az Apple CarPlay telefoncsatlakoztatás is.

Honda Civic
A digitális műszerfal 10,2, a központi monitor 9 hüvelykes, a BOSE audiorendszer pedig 8 vagy 12 hangszórós kivitelben rendelhető meg
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.