2023. november 7., 10:41

Szlovák Kupa: A másodosztály sereghajtója ellen harcolná ki a negyeddöntőt a DAC

Újabb keleti túrával folytatódik a DAC számára a Szlovák Kupa idei kiírása. A dunaszerdahelyi sárga-kékek ugyanis a Szinna elleni továbbjutást követően újabb keleti ellenféllel kerültek szembe, méghozzá a másodosztályú Igló személyében. A találkozót szokatlan időpontban, kedden 13 órakor rendezik meg Iglón.

DAC
Fotó: dac1904.sk

Sorozatban a negyedik kelet-szlovákiai gárda ellen lép pályára a DAC. A Szinna elleni magabiztos továbbjutást követően a sárga-kékek a bajnokságban a zempléni Nagymihályt és az újonct Kassát győzték le.  Adrian Guľa együttesére kedd kora délután pedig a Szlovák Kupa nyolcaddöntőjében egy újabb keleti gárda, a másodosztály sereghajtója az Igló vár.

A sárga-kékek idén szeretnének jól szerepelni a Szlovák Kupában a tavalyi kupakudarc után, ehhez azonban hozniuk kell a kötelezőt az Igló otthonában is.

„Egyértelműen a továbbjutás a cél, mindegyik versenysorozatnak maximális komolysággal vágunk neki. Holnap is mindent beleadunk, mert egy kupameccs vár ránk, ahol nem szabad az ellenfél kilétével foglalkoznunk.

Egy mérkőzésen dől el a továbbjutás sorsa, így nincs lehetőség a javításra. Abszolút kulcskérdés számunkra a lehető legjobb teljesítmény”

jelentette ki Adrian Guľa vezetőedző

A Szlovák Kupa nyolcaddöntőjéig vezető úton mindkét gárda három idegenbeli mérkőzés abszolvált, a DAC a negyedosztályú Bős elleni találkozóval csatlakozott a honi kupaszezonhoz a 2. fordulóban, azt követően a VI. ligában szereplő TJ Felsőszelit múlta felül 4:0-ra a csallóközi gárda, majd a 4. fordulóban a harmadik vonalban vitézkedő MFK Szinna stadionjából is győztesen távoztak Adrian Guľa tanítványai, miután 6-1-re győztek.

A másodosztály sereghajtója az Igló is három idegenbeli mérkőzésen jutott el a nyolcaddöntőig,

Gölnicbányán (V. liga) 1:0-ra, majd Bártfán (III. liga) 4:1-re diadalmaskodtak, legutóbb pedig Boronáson (V. liga) büntetőpárbajban jutottak tovább.

A dunaszerdahelyi sárga-kékek nem először találkoznak az Iglóval, hiszen korábban a másodosztályban már 1980 és 1985 között hat alkalommal is találkoztak, ami négy dunaszerdahelyi sikert és két döntetlent hozott. 

A Szlovák Kupa versenykiírása alapján egészen a negyeddöntőkig egy mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte. Döntetlen eredmény esetén nincs hosszabbítás, rögtön tizenegyespárbaj következik.

A találkozót a JOJ Šport és a Niké TV is élőben közvetíti kedd 13 órától

November 7., kedd:

Szlovák Kupa, nyolcaddöntő, 1 mérkőzésen dől el:

Igló (II. Liga) - FC DAC 1904 Dunaszerdahely 13.00

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.