2023. október 25., 17:55

A Szinna ráijesztett a sárga-kékekre, ám a DAC fordított, és egy hatost rúgott a zemplénieknek

A zsolnai súlyos vereséget követően ezúttal a Szlovák Kupában lépett pályára a dunaszerdahelyi DAC. A csallóközi gárda a kupasorozat legkeletibb csapata, a zempléni MFK Szinna otthonában vendégeskedett.

dac1904.sk-1.jpg
Fotó: dac1904.sk

A Szlovák Kupa negyedik fordulójában a dunaszerdahelyi sárga-kékek idegenben a harmadosztályú Szinna otthonában vendégeskedtek. A sárga-kékek a zsolnai súlyos 5-1-es vereség után idegenben a Szlovák Kupa negyedik fordulójában szerették volna feledtetni a bajnoki pofont. Adrian Guľa nem bízott semmit se a véletlenre, és egy erős kezdőt küldött a pályára a Szinna otthonában, igaz több, kevesebb játszót futballistának is lehetőséget adott.

A magyar játékosok közül Csinger, Vitális, Redzić és Veszelinov is a kispadon várta a lehetőséget. A találkozót óriási érdeklődés előzte meg Szinnán, hiszen az utóbbi évek egyik legjobban várt mérkőzése volt a DAC elleni kupameccs.

A találkozó ott folytatódott, ahol a zsolnai véget ért, a DAC már a tizedik másodpercben hátrányba került óriási meglepetésre, a középkezdés után a hazaiak valósággal kijátszották a DAC védelmét és Costa mattolta Popovićot. A sárga-kékek védelme nem tudott jól reagálni a hazaiak támadására. A gólt követően a sárga-kékek azonnal támadásba lendültek, de csak szögletekig jutottak a dunaszerdahelyiek, amit a hazaiak kiválóan levédekeztek. A hazaiak felszabadultan, nyomás nélkül játszhattak, ellenben a DAC-on az utóbbi időszak gyengébb eredményei miatt óriási volt a nyomás. A szlovák sajtó már Adrian Guľa utódját is megnevezte a zsolnai vereséget követően, ami csupán találgatás, ugyanis a DAC vezetőedzője maradt a vezetőedzői székben.

Az idő előrehaladtával a DAC óriási fölénybe került, és óriási nyomást helyeztek a Szinna kapujára, de a hazaiak hősiesen védekezve őrizték egygólos előnyüket. A 20. percben Čermák került helyzetbe, de lövése nem talált kaput és jócskán fölé szállt, előtte Gouré lövését blokkolta a hazai védelem.

A DAC próbálta minél előbb ledolgozni hátrányát, és erősen feltolt védelemmel. Az első félóra után a nagy nyomásnak meg lett az eredménye és a 34. percben kiegyenlített a DAC, miután Romero beadásást Groué fejelte kapura, amit még óriási bravúrral hárított a kapus, de a kipattanónál remekül helyezkedett Čermák és egalizált. Két perccel a dunaszerdahelyi egyenlítést követően a hazaiak kerültek helyzetbe, de Erickos lövése elszállt Popović kapuja előtt. Az első játékrész véghajrájában a DAC átvette a vezetést, egy pontrúgás után a görög Risvanis bólintott Lajtár kapujába, aki ezúttal már nem tudott hárítani. Az első félidő legvégén még Herc is helyzetbe került, de gyenge fejese Lajtárnak könnyed csemege volt, ezzel egygólos dunaszerdahelyi vezetéssel zárult az első játékrész.

Szünetről visszatérve a DAC jól állt bele a második félidőbe, és egy gyors góllal megpecsételték a zempléniek sorsát és egy szép támadás után Trusa passzából Goure sarokkal szerzett szép gólt. Öt perccel később a csallóközi együttes kiváló helyről végezhetett el szabadrúgást, amit a cseh Čermák kiválóan csavart a hazai kapuba.

A hazaiak láthatóan elfáradtak és nem tudták tartani jóval esélyesebb ellenfelüket, a hazaiak vezetőedzője ezért többet is cserélt. A 62. percben Herc kiváló ütemben ugratta ki Trusát, aki egy az egyben vihette kapura a labdát, a sárga-kékek támadója pedig megszerezte a DAC ötödik gólját is. A folytatásban a DAC mestere Adrian Guľa is változtatott és hármat is cserélt. Bő húsz perccel a vége előtt a DAC horvát támadója Bartol Barišić is betalált, ezzel már 6-1-re vezetett a csallóközi gárda. A horvát támadó első gólját szerezte a DAC színeiben, A hátralévő időben a hazaiak hősiesen küzdöttek és helyzeteket is kialakítottak, de újabb találatot már nem tudtak szerezni. A hajrában a sárga-kékek is növelhették volna előnyüket, de Romero és Barišić próbálkozásánál is nagyot mentett a hazai kapus, valamint a szinnai védelem. A DAC megérdemelten győzött idegenben 6-1-re és jutott tovább a nyolcaddöntőbe. A sárga-kékek legközelebb szombaton a bajnokságban hazai pályán fogadják a zempléni Nagymihály együttesét.

Szlovák Kupa, 4. forduló:

MFK Szinna (III.) - FC DAC 1904 Dunaszerdahely 1-6 (1-2)

Városi Stadion, Szinna, v.: Dzivjak - Hrmo, Čajka

Gólszerzők: 1. Costa, ill. 34., 53. Čermák, 40. Risvanis, 48. Goure, 62. Trusa, 71. Barišić

Sárga lapok: 39. Zapata, 52. Erickson

Szinna: Lajtár (58. Lojka) - Kridla, Maťoška, Dický, Erickson - Turik, Zapata (58. Mateus) - Vinicius, Kroka (77. Piliar), Costa (68. Švajka) - Košuda (77. Mitro)

DAC: Popović - Andzouana (63. Pinto), Risvanis, Brunetti, Mendez - Romero, Dimun, Čermák (63. Vitális) - Trusa (63. Niarchos), Goure (54. Barišić), Herc (80. Redzic)

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.