2021. június 12., 09:28

Szezonértékelő III.: Így látta a Fortuna Liga elmúlt idényét a bodrogközi edző. Interjú Geri Gergellyel

Két élvonalbeli csapatot is irányíthatott az elmúlt idényben a bodrogközi Geri Gergely. A 44 esztendős szakember ősszel még a Nyitrát edzette, tavasszal már a Szeredet mentette meg a kieséstől: egy kiváló tavaszt produkálva az alsóház élén zárták a rájátszást. A rutinos vezetőedző a következő szezonban már a szintén élvonalbeli Garamszentkeresztet irányítja. A bodrogközi szakember portálunknak adott interjújában értékelte az elmúlt idényt, beszélt az új kihívásokról, valamint a videóbíróról is elmondta véleményét.

geri
Fotó: skfseredfutbal.sk/Jozef Bedej
Geri Gergely

Érdekes szezonon vagy túl, két csapatnál is dolgozhattál az elmúlt szezonban. Hogyan értékeled a mögöttünk hagyott szezont?

Leszámítva azokat a dolgokat, ami ahhoz vezetett, hogy a Nyitra kiesett az élvonalból, pozitívként értékelném a zoboralji csapatnál töltött időszakot. Sikerült egy nagyon jó együttest összerakni, progresszív modern focit szerettünk volna játszani. Voltak nagyon jó mérkőzéseink, persze voltak rosszabb összecsapásaink is, de úgy láttam, meccsről meccsre egyre jobban összekovácsolódik a társaság. Szerintem benne volt az is, hogy az első hatosban végzünk, sajnos az okokat tudjuk, nem így alakult.

Voltak nagyon emlékezetes győzelmeink, többek között a bajnok Slovan otthonában arattunk egy nagyszerű győzelmet, de sikerült a Zsolna és a Nagyszombat otthonából is elhozni a három pontot a Nyitrával.

A szeredi időszakot is kimondottan pozitívan tudom értékelni, nagyszerű emberekkel találkoztam Szereden, teljesen más volt a futballt övező közeg, mint Nyitrán. Szereden nagyszerű körülményeket teremtettek, a játékosok is nagyon elszántak voltak, ráadásul az öltözőben is nagyon jó hangulat uralkodott, így a Szereden töltött időszakot pozitívan éltem meg.

A Szered csapatával az alsóház első helyén végeztél, amit az utolsó fordulóban sikerült bebiztosítani, de a rájátszásban a Konferencia-ligáért a Zsolna ellen nem sikerült kiharcolni a továbbjutást, pedig a végén kis híján háromgólos hátrányból egyenlített a csapat. Hogyan láttad azt a mérkőzést?

Ez egy bónusz mérkőzés volt a számunkra, elsődleges célunk a bentmaradás kiharcolása volt. A Zsolna elleni mérkőzésen tudtuk, nem mi vagyunk a favoritok, hiszen ismertük a zsolnai foci játékerejét. Úgy gondolom, ez a 4-2 nem rossz eredmény, hiszen már az a tény, hogy bekerültünk a Konferencia-ligáért tartott rájátszásba, önmagában nagyszerű eredmény volt a csapat számára. Ha megnézzük honnan indultunk, nagyon is elégedettek lehetünk a tavaszi szezonnal.

Összeségében sikereses szezont zártál, mégsem maradtál Szereden, ami az elmúlt héten vált hivatalossá. Mi volt ennek az oka?

Nem volt ennek semmilyen különösebb oka, egyszerűen csak elfogadtam a Garamszentkereszt ajánlatát. Tetszett az a projekt, amit a vezetők felvázoltak és ezek után elfogadtam az ajánlatukat. Mint említettem,

Szereden nagyon jó emberekkel találkoztam, akik elkötelezettek a foci iránt, több csapat is példát vehetne róluk, hogy ekkora támogatásban részesülnek az edzői stáb és a szurkolók részéről, de úgy éreztem, a garamszentkereszti lehetőség most egy jobb kihívás a számomra.

Mit vársz az új kihívástól?

Azt várom, remélhetőleg sikeresek leszünk, szeretnénk magasabb szintre emelni a klubot, és nem az utolsó pillanatig harcolni a bentmaradásért, aztán pedig meglátjuk, mit hoz a jövő.

Ha ki kellene emelni valami az előző szezonból mi lenne az?

Örülök, hogy a rámbízott feladatot Nyitrán és Szereden is sikerült teljesítenem, és megfeleltem az elvárásoknak. Remélem, ezt a szintet a Garamszentkereszt csapatával is sikerül megugranom.

A szezon nagy részében a szurkolók nem lehettek ott a leláton. mennyire volt nehéz üres stadionokban futballozni?

Természetesen nem volt könnyű, de elsősorban az eredményre koncentráltunk. Egy jó szurkolótábor előtt játszani, mint a DAC vagy a Slovan, ahová több néző is kilátogat, természetesen más lett volna a hangulat emiatt is.

Mi kis csapat voltunk, de természetesen a szurkolók így is hiányoztak a lelátóról, hiszen ez hozzátartozik a focihoz, és remélem minél előbb megtöltik a stadionokat.

Mint említettem, felemás szezonod volt, korábbi csapatod a Nyitra és a Diósgyőr is búcsúzott az élvonalból. Mennyire lepett meg ennek a két csapatnak a hanyatlása?

A Nyitra kiesése nem lepett meg, hiszen láthattuk, mi történt a klubnál, a vezetők szisztematikus munkával leépítették a klubot, így egyáltalán nem lepett meg a kiesésük. A Diósgyőr kiesése viszont meglepett, hiszen bíztam benne, hogy sikerül kiharcolniuk a bentmaradást, erősítettek is: a tél folyamán sok új játékos érkezett, de hát ilyen a foci és ilyen a sport.

Szlovákiaban is bevezetésre került a VAR, mint szakember mit gondolsz erről, javára válhat a szlovák focinak ez a modern technológia?

Mivel csak pár mérkőzésen használták, még nehéz ítélkezni. Picit feldarabolja a focit, de vannak szituációk, amit szabad szemmel nem lehet megítélni, de volt helyzet, amit a VAR segítségével sem sikerült helyesen megítélni. Meglátjuk, mit hoz a jövő és mi lesz ennek a rendszernek a hozadéka.

Most egy kicsi pihenő következik. Mikor kezdődik a felkészülés?

Mint a legtöbb élvonalbeli csapat, mi is június14-én kezdjük a felkészülést.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.