lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2023. augusztus 15., 09:09

Horvátországban folytathatja a ZTE lakszakállasi védője

Horvát sajtóértesülések szerint a ZTE lakszakállasi védőjét a horvát Eszék (NK Osijek) szemelte ki, mivel a gárda első számú védője, Adrian Leon Barisic minden bizonnyal Svájcba igazol a Bázelhez.

mocsi
Fotó: ztefc.hu

A portál megjegyzi, a kétszeres bosnyák válogatott játékos a napokban átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon leendő svájci klubjánál. A hírek szerint a bosnyák védő pótlására két komoly jelöltje van a horvát élvonalbeli gárdának, a Varazsdinban játszó Luka Jelenić, valamint az NB I-ben érdekelt Zalaegerszeg felvidéki védője, Mocsi Attila, aki korábban már a magyar válogatott bő keretébe is kapott meghívót.

Mocsi 2022 januárjában a Szombathelyi Haladástól igazolt a ZTE-hez. Az elmúlt idényben alapemberré vált a kék-fehéreknél és kupagyőzelmet ünnepelhetett a zalaiakkal.

Teljesítményére minden bizonnyal a két csapat egymás elleni Konferencia Liga selejtezőjén figyelt fel a horvátok vezetőedzője, Stjepan Tomas. A párharcot az Eszék 3-1-es összesítéssel nyerte meg, Mocsi mindkét mérkőzésen ott volt a pályán, és jó teljesítményt nyújtott.

A 23 esztendős lakszakállasi védő eddig összesen 50 mérkőzésen lépett pályára a ZTE színeiben, és egy gólt szerzett. Korábban a Haladás mellett a Fehérvár együttesében is megfordult. Jelenlegi szerződése 2025 nyaráig köti a ZTE-hez, piaci értékét a mértékadó Transfermarkt 750 ezer euróra taksálja.

A szezon előtti interjúnk során portálunk is kérdezte Mocsi Attilát, mi lenne számára az előrelépés a jövőt tekintve.

Jelen pillanatban szerződésem van a ZTE-vel, és itt fogom megkezdeni a felkészülésemet. Persze, ha lesz konkrét megkeresés, akkor nyilván nem fogok elzárkózni attól, hogy szintet lépjek. Mindenképpen azt fogom figyelni, mi jó a karrieremnek, de ismétlem, jelenleg szerződés köt a ZTE-hez - nyilatkozta még a szezon kezdete előtt portálunknak a lakszakállasi védő.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.