2020. július 13., 19:49

Bari Krisztián leigazolását hivatalosan is bejelentette a Zsolna

Interjúnkban már beszámoltunk, Bari Krisztián a következő idényt már a Fortuna Ligában ezüstérmes Zsolna csapatában kezdi, miután távozott Dunaszerdahelyről és a bajnoki ezüstérmeshez igazolt.

A Fortuna Ligában ezüstérmes Zsolna hivatalos médiafelületén jelentette be Bari Krisztián leigazolását. A dunaszerdahelyi akadémián nevelkedő fiatal tehetségre a remek utánpótlás bázissal rendelkező Zsolna csapott le, ahol minden bizonnyal több lehetőséget kap majd a felnőtt csapatban.

A Zsolna első nyári szerzeménye ezzel a 19 esztendős Bari Krisztián lett, aki hároméves szerződést kötött a bajnoki ezüstérmessel.

A Zsolna egy életen keresztül figyelt engem, ahogy mondták ők is. Az utóbbi hónapokban felgyorsultak az események és megkerestek, hogy szeretnének leigazolni. Ezen a lehetőségen nagyon sokat gondolkodtam, és végül arra a döntésre jutottam, hogy elfogadom az ajánlatukat, és Zsolnára igazolok. A döntésem fő oka az volt, hogy Zsolnán nagyobb a lehetőség bekerülni a felnőtt csapatba, és jobban is tudnak a fiatalokkal dolgozni, mint itt a DAC-nál. A célom, hogy minél hamarabb bekerüljek a Zsolna felnőtt csapatába, és a kezdőcsapat tagja lehessek

 - nyilatkozta a Ma7-nek az átigazolása után Bari Krisztián.

A fiatal tehetség a Zsolnához való átigazolása előtt, próbajátékon is részt vehetett, ami meggyőzte a zsolnai vezetőséget a tehetségéről.

Már több mint egy hónapja edzett velünk. Betekintést nyerhetett abba, hogy működik az edzési folyamatunk és milyen rendszert akarunk játszani. Az alkalmazkodás szempontjából ez a közel egyhónapos próbajáték hasznára válhat. Biztosan lehetőséget kap majd a felkészülési időszakban is. Fontos számunkra, hogy határozottan meghatározzuk, hogy milyen pozíciót fog betölteni a csapatban. Ez egy jó alternatíva az edzők számára, mivel ilyen módon többféle variációs lehetőségük lehet. Meglátjuk, hogyan sikerül a beilleszkedése, minden a saját kezében van. A felkészülés során látni fogjuk, hogyan fejezi be az alkalmazkodási folyamatot.

–  zárta mondandóját a Zsolna sportigazgatója Karol Belaník

Megosztás
Címkék