2020. július 9., 11:41

Bari Krisztián: eddigi legszebb éveimet töltöttem a DAC-nál

Édesapja nyomdokaiba lépve nem is volt kérdés, hogy Dunaszerdahelyre igazol Bari Krisztián. A tehetséges futballista több éven keresztül erősítette a DAC utánpótlását, azonban komoly lehetőséget nem kapott a felnőtteknél a kibontatkozásra. A következő szezonban pedig a Fortuna Ligában is szurkolhatunk neki, miután a Zsolna csapatához igazolt. A gólerős játékossal beszélgettünk.

Fotó: dac1904.sk

Igazi sportos családból származol, hiszen édesapád is kiváló labdarúgó volt, jelenleg is edzősködik. A labdarúgás iránti rajongásodnak volt családi indíttatása?

Édesapám nem erőltette rám a focit, tehát tulajdonképpen semmilyen befolyása nem volt rám, az én döntésem volt, hogy elkezdtem focizni.

Füleken kezdtél focizni, de hogyan kerültél a DAC-hoz?

A DAC-tól még 2014-ben Szaban Tibor edző keresett meg és elhívott próbájátékra, ami jól sikerült. Ezek után részt vettem Prágában egy tornán, ami után átgazoltam Dunaszerdahelyre az U15-be.

Annak idején, ha jól tudom a Zsolna és a DAC is lehetőségeid között szerepelt, de miért a DAC mellett döntöttél?

Igen, így van. Azon a tornán ott volt a DAC mellett a Zsolna is, és ott figyeltek fel rám. Úgy gondoltuk, hogy a DAC-nál esélyem lehet bekerülni a nagyok közé, de a későbbiekben nem úgy alakult. Meg persze azért is jöttem ide, mert magyar város és magyar klub, az édesapám is ezt ajánlotta, hiszen szép időszakot töltött el ő is a klubnál.

Dunaszerdahelyen az U19-es csapattal remekül szerepeltél, a csapat egyik alapembere voltál, majd a szlovák válogatottba is sikerült bekerülnöd. Hogyan élted meg ezeket a pillanatokat a pályafutásodban?

Nagyon jó volt a DAC-ban szerepelni, nagyon jó kollektíva alakult ki az U19-es csapatnál. Amikor a fiatalabbak is csatlakoztak, nagyon jó lett a csapat is, jól megértettük egymást - a bajnokságot a második helyen zártuk, amiből úgy gondolom, akár első hely is lehetett volna. Az utolsó két évem az U19-es csapatban, a legszebb éveim voltak Dunaszerdahelyen. A szlovák U17-es válogatottban akkor szerepeltem először, amikor Portugáliában voltunk az Eb-selejtezőn, majd rendszeresen tagja voltam a csapatnak. Ez leginkább a DAC-nak volt köszönhető. Szerencsére a válogatottban is sikerült jó teljesítményt nyújtanom, így az edzőim folyamatosan számoltak velem.

Matuš Malý távollétében te lehettél a DAC U19 csapatkapitánya, milyen érzés volt számodra a csapatkapitányi karszalagot viselni?

A csapaton belül dőlt el, a csapattársak végül nekem szavaztak bizalmat, így én viselhettem a DAC-nál a csapakapitányi karszalagot, ami nagyon jól eső érzés volt, és örültem is neki.

A következő szezontól a Zsolna csapatában folytatod. Hogyan jött a Zsolna megkeresése?

A Zsolna egy életen keresztül figyelt engem, ahogy mondták ők is. Az utóbbi hónapokban felgyorsultak az események és megkerestek, hogy szeretnének leigazolni. Ezen a lehetőségen nagyon sokat gondolkodtam, és végül arra a döntésre jutottam, hogy elfogadom az ajánlatukat, és Zsolnára igazolok.

Mi az, amiért a Zsolna mellett döntöttél?

A döntésem fő oka az volt, hogy Zsolnán nagyobb a lehetőség, hogy bekerüljek a felnőttcsapatba, és jobban is tudnak a fiatalokkal dolgozni, mint itt a DAC-nál. Az elmúlt pár évben nem tudok olyan játékost kiemelni, aki a DAC-nál bekerült volna a nagycsapatba. Őszintén én sem kaptam meg a lehetőséget, még egy edzőmérkőzésen sem, megmutatva, hogy mire vagyok képes.

Hogyan értékelnéd a DAC-nál töltött időszakot?

Ahogy említettem, a DAC-nál töltött éveim megahatározóak maradnak számomra, sokat tanultam és sokat fejlődhettem itt Dunaszerdahelyen. Ennek köszönhetően pedig most Zsolnára tudtam igazolni, és bekerülni a válogatottba is.

Peter Hyballa és jelenleg Bernd Storck is több fiatalnak lehetőséget biztosított az utánpótlásból. Te hogyan látod, ha maradtál volna Dunaszerdahelyen, lett volna lehetőséged a felnőtt csapatba kerülnöd, mit gondolsz erről?

Lehet, hogy lett volna lehetőség, mivel a keret is eléggé szűk, és sok a sérült is, valamint páran távoztak is. Szóval lehet, most lett volna lehetőségem, ha nem lett volna ez a koronavírus, akkor másképp alakulhatott volna minden.

A DAC felnőtt csapatából van-e esetleg olyan játékos, akire példaképként tekintesz, vagy olyan játékos, akinek a játéka esetleg tetszik?

Példaképem nincsen, akit viszont ki tudnék emelni a játéka miatt, az Kalmár Zsolt vagy Vida Máté.

Mit neveznél erősségednek, és mi az a terület, aholmég fejlődni szeretnél?

Amit az erősségeim közé sorolnék, az a gyorsaságom és az egy az egy elleni játék. Amiben viszont még fejlődni szeretnék sokat, az a védekezés és a párharcok.

Mi az, ami a legjobban fog hiányozni a DAC-ból, illetve van-e olyan játékostárs, aki hiányozni fog?

Most, hogy az U19-ből sokan kiöregedtek, így nem maradt itt senki közelebbi ismerősöm, szerintem mindenki megy máshova. Leginkáb,b ami hiányozni fog, az maga a város.

Mit vársz a következő idénytől, mik a céljaid?

A célom, hogy minél hamarabb bekerüljek a Zsolna felnőttcsapatába, és a kezdőcsapat tagja lehessek minél hamarabb.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.