2021. december 9., 13:26

Az élvonalban is megállnák a helyüket a komáromiak!

A szlovák másodosztályban szereplő Komáromi FC az őszi idény egyik kellemes meglepetése volt. A komáromi lila-fehérek sikerkovácsa Radványi Miklós elképesztő veretlenségi sorozatot produkált a Duna-partiakkal. A rutinos szakember próbálta fenntartani a pozitív légkört az öltözőben is, ami a siker egyik kulcsa.

radványi
Fotó: TASR

Idén vette át a komáromi csapat irányítását és kiváló őszi szezont zárt a csapattal, az őszi idény meglepetéscsapata lett a KFC.

Mindenki számára meglepetés volt ez. Az őszi utolsó fordulóban a Zsolna ellen mutatkozott ez meg elsősorban, amikor a zsolnaiak élvonalbeli csapatukból 9 játékosukat is pályára küldték. A találkozó előtt mondtam is a játékosaimnak, hogy látszik, az ellenfelek tartanak tőlünk, ez mindenképpen pozitív.

Ősszel hazai pályán nyolc mérkőzésből hatot megnyertünk, kettőn pedig döntetlent játszottunk, és idegenből is sok pontot hazahoztunk, így mindenképpen eredményesnek értékelem az őszi idényünket.

Mi volt a siker kulcsa?

Úgy gondolom, hogy az öltöző nagyon jól működött, remek kollektíva alakult ki, a srácok keményen edzettek és minden edzésen odatették magukat. A csapaton belül egészséges versenyszellem alakult ki, ami nagyon fontos. Azok a játékosok, akik nem voltak a pályán, nem sértődtek meg, és amikor pályára kerültek mindent megtettek, hogy a csapatot segítsék, és ez mutatkozott meg az eredményekben.

Fantasztikus veretlenségi sorozatot produkált a csapata, 12 mérkőzésen nem kaptak ki, ráadásul a bajnokságban 10 veretlen meccset produkáltak.

Ez azt mutatja, hogy csapatunknak van tartása. Megtaláltuk az ideális kezdőcsapatot, mert a játékosok egymásért küzdöttek a pályán.

Remélhetőleg tavasszal is folytatódik ez a tendencia, ha a járvány is megengedi és minél többen kilátogatnak majd a meccseinkre, hogy a szurkolók is élvezzék a focit.

Van-e esetleg olyan játékosa, aki meglepte a teljesítményével?

Természetesen a csapat egyik húzóembere Domonkos Kristóf volt, aki nyolc gólja mellett kiosztott négy gólpasszt is. Én nem szeretnék senkit külön kiemelni a fiúk közül, egy jó kollektíva alakult ki a srácok között, melyben voltak jó egyéni teljesítmények, így említhetném Šimko Martint vagy Varga Petit is, de csak ismételném, az eredmények a kiváló csapatmunkának köszönhetők.

Talán erről még korai beszélni, hiszen a bajnokság fele még hátra van, de mit gondol, a csapat megérett, hogy szintet lépjen és az élvonalbeli feljutásért harcoljon tavasszal?

Úgy gondolom az élvonalbeli csapatok ellen, mint a DAC, a Nagymihály, valamint a Zsolna ellen egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet. Mivel hosszú időn keresztül az élvonalban edzősködtem, véleményem szerint ez a Komárom az élvonalban is megállná a helyét. Nem állítom, hogy az első hatban benne lennénk, de a 7-8. hely környékén küzdene a csapat.

Nem szeretnék ezzel saját magunkra nyomást helyezni, hogy most nekünk fel kell jutnunk az első ligába.

Tulajdonképpen a vezetőséggel is arról beszéltünk, akkor tudunk felkerülni az első osztályba, ha lesz olyan infrastruktúra stadionnal, ahol az élvonalbeli mérkőzéseinket saját nézőink előtt tudnánk lejátszani.

kfc
Fotó:  KFC Komárom Facebook-oldala

Miként vélekedik a jelenlegi a mezőnyről?

Ami az élmezőnyt illeti kialakult egy erős hatos. Meglátásom szerint ez idei bajnokság mezőnye erősebb az előző évekhez képest, így nagyon jó mérkőzéseket láthatnak a nézők. Az első hat csapat mögött is kialakult egy erős középmezőny, olyan csapatokkal, mint a Somorja, a zsolnaiak fakója, Tőketerebes csapata. Van 8-10 csapat, amely komoly játékerőt képvisel, ami növeli a bajnokság színvonalát is és persze az első hatosból bármelyik csapat lehet a befutó.

Ugye ön a dunaszerdahelyi foci ikonikus alakja, mai napig sokan kedvelik és tisztelik Dunaszerdahelyen. Milyen érzések kavarogtak önben a DAC elleni győztes meccs után?

Mindenképpen pozitív érzések, de egy profi edzőnek nem szabad, hogy az érzései elragadják. Azt hiszem ez már a negyedik vagy ötödik mérkőzés más csapat vezetőedzőjeként a DAC ellen. Mint mondtam, pozitívan éltem meg ezt a mérkőzést, nem azt néztem, hogy most a DAC ellen játszunk, hanem arra törekedtem, hogy minél jobban felkészítsem a csapatomat, és eredményesek legyünk, ami végül sikerült is.

Már akkor is érződött, hogy valami nincs rendben a sárga-kékek háza táján, ami az elmúlt hetekben egy újabb edzőváltást eredményezett. Ön jól ismeri a dunaszerdahelyi focit, mi lehet a legnagyobb probléma a DAC-nál?

Ezt a kérdést már sokszor feltették nekem és mindig elmondom, úgy érzem egykor a DAC olyan csapat volt, ahol az egyik játékos a másik játékosért küzdött. Most Dunaszerdahelyen nagyon sok, különböző nemzetiségű idegenlégiós található, nem látom az összetartást a csapaton belül, nem látom a csapaton belül az alázatot. Én úgy gondolom, nyáron minőségi játékosokat engedtek el, és csak nagyon későn tudták őket pótolni. Természetesen ennek mindig az edző issza meg a levét. A kupameccsen, amikor ellenünk játszottak észrevettem, hogy a játékosokból egyszerűen hiányzott az alázat. Viselkedésük sem tetszik, azt mutatják, mintha itt ők volnánk a sztárok.

Ahogy nézem a DAC mérkőzéseit ez jön le nekem, egyszerűen hiányzik a csapatból az alázat és a csapatszellem. Ez lehet az egyik fő oka a gyengébb szereplésnek.

Mik a tervek a téli szünetre, mikor kezdődik a felkészülés a tavaszi szezonra?

A felkészülést január 6-án kezdjük. Az első hónapban hazai környezetben, majd ezt követően beiktatunk egy egyhetes magyarországi edzőtábort. Így készülünk a február 26-i tavaszi szezonrajtra.

Megjelent a Magyar7 2021/49. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.