2021. szeptember 4., 09:50

A holland élvonalból igazolt újabb támadót a DAC

A pénteki nap folyamán két gólerős támadóval is megerősítette támadószekcióját a DAC. A sárga-kékek mozgalmas napon vannak túl az áitgazolási időszak hajrájában, ugyanis a magyar válogatott Hahn János után után belga utánpótlás-válogatott játékossal erősített a csallóközi együttes.

verlinden
Fotó: dac1904.sk

A pénteki nap folyamán az eligazoló támadóit két gólerős támadóval pótolta a DAC, Hahn János után ezúttal a holland élvonalból igazoltak szélső támadót a sárga-kékek.

A csallóközi együttes legújabb szerzeménye a Fortuna Sittard belga utánpótlás-válogatott támadója, Thibaud Verlinden, aki a szezon végéig szóló megállapodást kötött a dunaszerdahelyi együttessel.

Mint ismert, a dunaszerdahelyi együttestől három támadó is távozott a nyári átgazolási szezonban: Eric Ramirez az ukrán Dinamo Kijevbe, Abdulrahman Taiwo és Marko Divković pedig Dániába igazolt.

Thibaud Verlinden édesapja, az egykori kapus, az 1994-es és 1998-as világbajnoki résztvevő Dany Verlinden után örökölte a futballista géneket. Thibaud a Club Brugge, a Standard Liège és az angol Stoke City akadémiáján töltötte az ifjúsági éveit. Később a német St. Paulinál és Angliában a Stoke-on kívül a Boltonnál is megfordult. Idei év januárjában a holland élvonalbeli Fortuna Sittard igazolta le, számol be legújabb szerzeményéről a dunaszerdahelyi együttes. A holland bajnokság jelenleg is futó idényében Verlinden csupán egyetlen bajnokin jutott szóhoz.

A 22 esztendős szélső mégis komoly rutinnal érkezik a szlovák élvonalba, hiszen több rangosabb bajnokságban is megfordult,

mint az angol másodosztály, vagy az Angol Ligakupában is szóhoz jutott, de legutóbb a holland Eredivisiében is pályára lépett hat alkalommal is.

Múlt héten jártam itt, megnéztem a stadiont és az akadémiát. Minden új és szép. Nagyon várom az új kihívást egy új országban,

úgyszintén a rajongókkal való találkozást is. Nagyon boldog vagyok. Először is szeretnék minél több percet játszani, és a lehető legjobb helyezéshez segíteni a klubot. A csapat sikere a legfontosabb számomra. A támadósor mindkét szélén bevethető vagyok, a posztomból kifolyólag szeretek cselezni, a kapu elé ívelni és támadásokat befejezni” – nyilatkozta Thibaud Verlinden röviddel a mai szerződés-aláírást követően a sárga-kékek hivatalos honlapjának.

A DAC új igazolása az U15-től egészen az U19-es kategóriáig képviselte Belgiumot, amelynek színeiben összességében majdnem 60 alkalommal lépett pályára.

„Thibaud Verlinden a Standard Liège híres Louis Dreyfus akadémiájának az egyik legtehetségesebb növendéke volt. Híres futballcsalád az övék, édesapja a nemzeti csapat és a Club Brugge kapuját is védte. Ígéretes futballistaként még fiatalon leigazolta a Stoke City akadémiája, ahol képes volt eljutni az angol másodosztályban, a Championshipben szereplő felnőttgárdáig, ami egy fiatal külföldi akadémistától rendkívüli teljesítmény Angliában. A Bolton Wanderers csapatánál töltött sikeres vendégjátéka alatt – közvetlenül a Covid-19 járvány kitörése előtt – egy sérülés állt a fejlődése útjába. A tárgyalások alatt végig azt éreztük, Thibaud nagyon motivált, hogy megmutathassa a benne rejlő óriási lehetőségeket. Várjuk már a közös munkát és sok sikert kívánunk neki” – állapította meg Jan Van Daele, a DAC belga sportigazgatója a DAC hivatalos honlapjának.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.