2021. szeptember 1., 09:20

Újabb veszteség érte a sárga-kékeket, Divković a dán bajnokhoz igazolt. Ki fog itt gólt rúgni?

A nyári átigazolási piac utolsó napja is tartogatott távozót a dunaszerdahelyi sárga-kékek számára, miután a dán bajnok Bröndby lecsapott a DAC horvát támadójára. A sárga-kékeknek bő egy hetük maradt a távozóik pótlására.

Divkovic
Fotó: dac1904.sk

Az idei nyáron már a harmadik támadó távozott Dunaszerdahelyről, miután Eric Ramirez és Abdulrahman Taiwo után a horvát Marko Divković is búcsút intett Csallóköz fővárosának. A DAC horvát gólvágóját a dán bajnok Bröndby igazolta le kölcsönszerződés keretén belül, ami kötelező vásárlási szerződést tartalmaz a kölcsönszerződés lejárta után.

A dán bajnok 2022 nyaráig vette kölcsön a horvát támadót, a két klub megállapodása alapján az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra ezúttal sem, dán sajtóértesülések szerint 1 millió eurós összegről van szó.

A dunaszerdahelyi együttes időközben gőzerővel dolgozik, hogy pótolni tudja három gólerős távozóját. Már folynak a tárgyalások a háttérben, a magyar válogatott Hahn János csapatával, a Pakssal. A legtöbb európai bajnokságban augusztus 31-én lezárult az átigazolási piac, a szlovák bajnokságban azonban szeptember 6-áig lehet játékosokat igazolni, tehát bő egy hete maradt a DAC vezetőségének, hogy pótolja a távozóit.

A 22 esztendős horvát játékos új csapata színeiben, az Európa-liga csoportkörében is futballozhat, többek között a prágai Sparta, a Lyon és a Glasgow Rangers ellen is pályára léphet a gólerős támadó.

Divković 2016 óta erősítette a dunaszerdahelyi együttest, összesen 143 mérkőzésen lépett pályára a DAC színeiben, ezalatt 31 gólt szerzett, de 23 alkalommal gólpasszt is kiosztott a társainak.

Tavaly novemberben bemutatkozhatott a horvát 21 éven alatti válogatottban is, amelynek színeiben részt vett a huszonegy év alattiak idei Európa-bajnokságának csoportkörében.

Tizenhét esztendősen azzal a meggyőződéssel érkeztem a DAC-hoz, hogy egy nap a felnőttcsapat színeiben fogok pályára lépni. Majdnem 6 évet töltöttem a klubnál, ez alatt pedig nemcsak futballistaként, hanem emberileg is sokat fejlődtem.

Köszönöm a klubtulajdonosnak, Világi Oszkárnak és Jan Van Daele sportigazgatónak a lehetőséget, hogy egy olyan csodálatos klubban szerepelhettem, mint a DAC. Nagyon fog hiányozni a klub, és az egész itteni környezet. Mindörökké a DAC szurkolója maradok, és talán egy nap még találkozunk. Szeretném megragadni a lehetőséget, és szólni a szurkolókhoz is.

Csodálatosak vagytok, és nagyon fogtok hiányozni. Bízom benne, hogy továbbra is kitartotok a csapat mellett, mert a játékosoknak szükségük van a támogatásotokra. Hajrá, DAC!”

– üzente immár Koppenhágából Marko Divković, számol be az átigazolás híréről a DAC hivatalos médiafelületén.

Megosztás
Címkék