2021. augusztus 20., 11:38

Dániában folytatja a DAC támadója

Újabb támadó távozott Dunaszerdahelyről, Eric Ramirez után a nigériai Abdulrahman Taiwo is búcsút intett Csallóköz szívének. Mint arról pár napja portálunkon is olvashattak, a DAC támadója dán csapathoz igazolhat, az üzlet pedig létre is jött a felek között.

Taiwo_DAC
Fotó: Fotó: soenderjyske.dk

Egyre komolyabb támadóhiánnyal küzd a dunaszerdahelyi DAC, miután Ramirez után Taiwo is átigazolt a sárga-kékektől. Igaz, csatár így is maradt, azonban a pótlásukra nem érkezett új támadó. Az átigazolási időszak még javában tart, így minden bizonnyal lesz még mozgás a csapat háza táján.

Mint arról pár napja beszámoltunk, Abdulrahman Taiwo iránt a dán SønderjyskE érdeklődött.

A dán élvonalbeli gárda időközben meg is állapodott a DAC támadójával, és szerződtették a nigériai futballistát. A korábban az MTK-nál és a magyar U19-es, valamint U21-es válogatottnál is edzősködő Michal Boris vezette SønderjyskE négyéves szerződést kötött a DAC távozó csatárával.

A 23 esztendős nigériai támadó 2019 januárja óta erősítette a sárga-kékeket, miután a Nyitra csapatától igazolt a csallóközi csapathoz.

Taiwo dunaszerdahelyi pályafutása során többször is kölcsönben szerepelt egyéb csapatokban, többek között a cseh Karvina, és a szintén szlovák bajnokságban szereplő zempléni Nagymihály csapatát is erősítette. A nigériai támadó a DAC színeiben 42 mérkőzésen lépett pályára, ezalatt 12 gólt, valamint hat gólpasszt jegyzett. A Fortuna Liga jelenleg is futó idényében két gólt szerzett.

Megosztás
Címkék