2022. szeptember 18., 17:14

A hajrában szerzett góllal gyűjtötte be a három pontot a Somorja

A szlovák labdarúgó-bajnokság második vonalában a Somorja vasárnap kora délelőtt a Pozsonyligetfalu otthonában egy hajrában lőtt góllal győzött és újra a tabella második helyére zárkózott fel a csallóközi együttes.

Somorja-Ligetfalu
Fotó: stksamorin.sk

A DAC-cal szorosan együttműködő somorjai együttes a szlovák másodosztály 10. fordulójában a Pozsonyligetfalu otthonában játszott rangadót. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét kapu előtt akadtak lehetőségek, de igazán nagy ziccert egyik gárda sem tudott kialakítani az első 25 percben.

Az első félidő hajrájához közeledve egy kiváló egyéni alakítás után Szolgai Máté parádés lökete utat talált a hazai kapuba,

miután a tizenhatoson kívülről leadott bombáját Sokol nem tudta hárítani, hiába nyújtózkodott nem érhette el. A gól jót tett a találkozónak, öt perccel a somorjai vezetés megszerzése után Szolgai egy hasonló szituációból tűzte kapura labdát, de ezúttal sikertelenül. A szünetre a vendégek megőrizték egygólos előnyüket.

Szünetről visszatérve a házigazdák nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, és sorra dolgozták ki a gólhelyzeteket. A somorjaiak az 53. percig bírták ki kapott gól nélkül, ekkor Spáčil egyéni szólója után betört a tizenhatoson belülre, majd Gyurákovics hálójába gurított. A vendégek mestere sem volt elégedett a látottakkal, és cserére szánta el magát. A hazaiak azonban nem elégedettek meg a döntetlennel és az ezzel járó egy ponttal, a győzelemért hajtottak. A Somorja hálóőre Gyurákovics, azonban meccsben tartotta a kék-fehéreket, a hazaiak támadásaiban benne volt a gólveszély.

A mérkőzés véghajrájában a Somorja a csereként beálló Ján Ferleťak fejesével megszerezte csapatának a három pontot jelentő találatot,

miután kiváló labdát kapott Szabótól. Sikerének köszönhetően a somorjaiak ismét feljöttek a dobogó második fokára, ezzel letaszítva a harmadik helyről a komáromiakat.

Szlovák labdarúgó-bajnokság (másodosztály), 10. forduló:

FC Pozsonyligetfalu – FC STK 1914 Somorja 1-2 (0-1)

Gólszerzők: 53. Spáčil – 36. M. Szolgai, 89. Ferleťák

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.