2022. szeptember 18., 09:28

Idegenben győzött és újra dobogón a Komáromi FC

A szlovák labdarúgó-bajnokság másodosztályában érdekelt komáromi lila-fehérek idegenben a Máriatölgyes otthonában léptek pályára. A Duna-parti együttes magabiztos játékkal gyűjtötte be a három pontot és ezzel a tabella harmadik helyére zárkóztak fel.

komáromi foci
Fotó: Karol Scholtz

Sorozatban második győzelmét szerezte meg a szlovák másodosztályban a Komáromi FC, miután a Radványi-legnység idegenben a Máriatölgyes otthonában aratott kétgólos győzelmet. A hétközi kupafordulót is sikerrel vették a komáromiak, ezzel bejutottak a negyedik fordulóba, ami egy sikeres hetet jelentett a csapat számára.

A Máriatölgyes otthonában aktívan kezdtek a Duna-partiak, a hetedik percben a csapatkapitány Saláta Kornél lövése vágódott szögletre, de a folytatásban is a komáromiak játszottak jobban.

A mérkőzés 22. percében a hazaiak is villantak, de Akpooghene próbálkozásást blokkolta a komáromi védelem. Öt perccel később a lila-fehérek megszerezték vezetést Tóth Gábor révén. A gól után is megvoltak a lehetőségei a komáromiaknak, az első félóra végén Tóth Gábor lehetősége maradt ki, majd nem sokkal később Varga Péter próbálkozását védte a hazai kapus. Tíz perccel az első félidő vége előtt a hazaiak nem tudtak felszabadítani és Németh Tamás megduplázta a vendég komáromiak előnyét. Az első játékrész további részében az eredmény már nem változott, ami kétgólos komáromi előnyt jelentett a szünetre.

A pihenőről visszatérve a lila-fehérek végleg eldönthették volna a három pont sorsát, de Bayemi fejesét a hazaiak hálóőre Vavruš bravúrral védte.

A hazaiak próbálták növelni aktivitásukat a mérkőzés hátralevő részében, ami helyzeteket is hozott Bréda kapuja előtt, de Akpooghene két komoly lehetőségét sem tudta gólra váltani. A véghajrában Németh Tamás lezárhatta volna a mérkőzést, de újabb gól már nem született, ami kétgólos komáromi győzelmet jelentett. Győzelmével a komáromi együttes a harmadik helyre zárkózott fel és az FC Kassa csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a komáromiakat.

Szlovák labdarúgó-bajnokság, másodosztály, 10. forduló:

FK Máriatölgyes - Komáromi FC 0-2 (0-2)

Gólszerzők: Tóth (27.), Németh (35.)

A 10. forduló további eredményei:

MŠK Puhó - FK Pohronie Garamszentkereszt 0-1

Spartak Miava - MŠK Vágbeszterce 2-2

ŠK Slovan U21 – 1.FC Tatran Eperjes 0-3

Slavoj Tőketerebes - FC Kassa 2-1

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.