2023. február 13., 09:46

Szlovák Kupa: Kétszettes előnyről vesztették el a döntőt a címvédő komáromi röplabdázók

A komáromi férfi röplabdázók a Poprádon megrendezett Szlovák Kupa fináléjában vasárnap este az Eperjes ellen léptek pályára és drámai ötszettes csatában nem sikerült a címvédés.

röplabda- Komárom
Fotó: svf.sk

A szlovák férfi röplabda Szlovák Kupa fináléjában ezúttal is érdekeltek voltak a komáromi röplabdázók, miután szombaton remek teljesítmény nyújtva legyőzték a bajnokságban listavezető Miava együttesét. A címvédő Duna-partiakra a fináléban az Eperjes együttese várt.

Az elődöntőhöz hasonlóan ezúttal is remekül kezdtek a komáromiak és az első szett elején már 10-4-re is vezetett a címvédő komáromi alakulat, de az eperjesiek sorozatban négy pontot szerezve kettőre is felzárkóztak.

Ezt követően a komáromiak ismét növelni tudták előnyüket és hat ponttal is megléptek és a szett hátralevő részében is jó játékkal magabiztosan 25-13-ra megnyerték a nyitó játszmát. A második szettben is a komáromiak domináltak és szinte végig vezetve 25-17-re hozták a második játszmát is és közel kerültek a címvédéshez miután kétszettes előnybe kerültek.

A harmadik játszmában az eperjesiek összeszedték magukat . A keleti gárda a harmadik szettben már hét ponttal is vezetett, amiből a szett végéig hat pontot meg is tudtak őrizni az eperjesiek, így szépítettek a szetteket tekintve. A mérkőzés negyedik játszmája igazi drámát hozott. A szett elején úgy tűnt, már a komáromiak kezében van a meccs, miután öt ponttal is vezettek Gabriel Chochoľak tanítványai.

Az eperjesi együttes 22-18-as hátrányból sorozatban négy pontot szerezve kiegyenlített, ezzel drámaivá téve a negyedik játszma hajráját. A komáromiaknak már két meccslabdájuk is volt a kupagyőzelemhez, de az eperjesiek hárították ezeket és egy drámai negyedik játszmában 32-30-re győztek és kétszettes hátrányból felállva kiegyenlítettek.

A mindent eldöntő tie-breakben az eperjesiek lélektani előnybe kerültek, miután kétszettes hátrányt dolgoztak le és a komáromiak hibáit kihasználva megnyerték a mindent eldöntő ötödik szettet és elhódították a Szlovák Kupát  – ötödik alkalommal a klub történetében.

Röplabda Niké Szlovák Kupa, férfiak, döntő:

Rieker UJS Komárom - VK MIRAD UNIPRO Eperjes 2-3 (25-13, 25-17, 19-25, 30-32, 5-15)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.