2022. november 22., 16:13

Visolajský: Szerdán feltehetően ajánlatot kapunk a kormánytól

Szerdán (november 23.) ajánlatot tesz a kormány az orvosoknak, amely tartalmazni fogja az orvosok elvárásaira adott kormányzati ígéreteket – tájékoztatott Peter Visolajský, az Orvos Szakszervezetek Szövetségének (LOZ) elnöke.

Peter Visolajský
Fotó: TASR
Holnap meg kellene kapnunk az ajánlatot. Készek vagyunk minden nap eljönni tárgyalni, hogy megegyezésre jussunk. 2100 orvos nélkül nem működhetnek a kórházak

– jelentette ki a LOZ elnöke.

A kormány és az orvos szakszervezet közti tárgyalás kedden délután is folytatódik.

A kormány orvosbérekre vonatkozó ajánlatát Visolajský nem tekinti véglegesnek.

Nem nevezném végleges javaslatnak a kormány részéről, mindent megteszünk, hogy az összes kérdésben valamiféle kompromisszumra jussunk. Ami a bérek kérdésében most elválaszt minket ettől, az 40 millió euró. Az egészségügy teljes költségvetését tekintve ez igazán elhanyagolható tétel

– jelentette ki Visolajský.

Hétfőn (november 21.) tízórás tárgyalást követően sem sikerült megegyezésre jutni, ezután folytatódtak kedden az egyeztetések az egészségügyi minisztériumban. A LOZ a ledolgozott évek után járó béremelési szorzó növelését követeli. Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter ezt elutasítja, mondván, hogy a kormány már felajánlotta a maximális béremelést, amit a költségvetés lehetővé tesz.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.