2021. november 9., 09:17

Szövetség: Ukrajna mennyire veszi komolyan az EU-hoz való csatlakozást?

A Szövetség elnökét hivatalosan sem az ukrán fél, sem a szlovák külügyminisztérium nem tájékoztatta arról, hogy az ukrán határrendészeti szervek november 3-án miért tartóztatták fel az ukrán határon. 

forró
Fotó: Forró Krisztián FB-oldala

"Nem hivatalos forrásokból származó információk szerint Forró Krisztián ukrajnai kitiltásának oka egy korábbi rövid videó közzététele, amelyben a kárpátaljai magyarokat arra biztatja, hogy a helyhatósági választásokon a saját, magyar pártjukat támogassák" - áll a Szövetség lapunkhoz eljuttatott közleményében. 

"Ez számunkra teljességgel elfogadhatatlan.

Ilyen gondolkodás mentén legközelebb akár egy bártfai vagy eperjesi ukrán nemzetiségű szlovák állampolgár beutazását is megtilthatnák Ukrajnába, ha nemzettársait az ukrajnai ukrán pártokra való voksolásra biztatná a közösségi médiában"

- fogalmaz a párt nyilatkozata.

A Szövetség szerint felmerül a kérdés, "Szlovákia kitartóan támogatja keleti szomszédja integrációs törekvéseit, de vajon maga Ukrajna mennyire veszi komolyan az EU-hoz való csatlakozást, ha egy uniós állampolgárt a szabad véleménynyilvánítás keretein belül közzétett videóüzenete miatt három évre kitiltanak az országból".

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.