lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2022. március 8., 17:43

Szövetség: a magyarok szlovák pártokra és politikusokra leadott szavazatai csak a voksolás napjáig fontosak

A Szövetség sajnálatát fejezi ki azzal kapcsolatban, hogy a köztársaságielnök-asszony aláírta a szlovákiai magyarokat diszkrimináló állampolgárságról szóló törvényt. 

Ő a pártok felett áll
Zuzana Čaputová
Fotó: TASR

Miután a kormánypártok figyelmen kívül hagyták a szlovákiai magyarok érdekeit és a parlament is szembement az alkotmánnyal, pártunk azzal a kéréssel fordult Čaputová asszonyhoz, hogy ne írja alá a vitatott módosítást, hanem kérje ki az alkotmánybíróság véleményét. Ezt a kérésünket figyelmen kívül hagyta, sőt válaszra sem méltatta.

A kettős állampolgárságról szóló  jogszabály több mint egy évtizede vált ki elégedetlenséget és heves politikai vitákat. Az államfőnek most lehetősége lett volna arra, hogy ezt a kérést egyszer és mindenkorra tisztázza.

Ismét bebizonyosodott, hogy a magyarok szlovák pártokra és politikusokra leadott szavazatai csak a voksolás napjáig fontosak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.