2021. március 3., 17:42

Sulík kimondta: A kormány rekonstrukciója megnyugtathatná és javíthatná a helyzetet

Az SaS elnöke, Richard Sulík és a Za ľudí vezetője ma délután az államfővel tárgyalt. Ezt követően Sulík úgy nyilatkozott, a kormány rekonstrukciója megnyugtathatná és javíthatná a helyzetet. De ismét elutasította az előrehozott választásokat, a parlament összetételét jónak tartja.

Fotó: TASR
Ellenezzük az előrehozott választásokat, de a kormányrekonstrukcióban megoldást látunk, ami megnyugtathatná a helyzetet, javíthatna azon, hogy a következő három évben nyugodtan működjünk”

– mondta a liberálisok elnöke. Hozzátette, a koalíció erős, a parlamentben többsége van. És arról is szót ejtett, hogy a kormány átalakítása nem kell, hogy előrehozott választásokat jelentsen.

Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke hozzátette, most a kormány elmúlt évét veszik górcső alá és elemzik a koalícióban. A hibákból szerinte tanulni kell.

Jelenleg érzékeljük a feszültségeket a kormánykoalíción belül és nyugtalanul szemléljük, hogy sokszor a polgároknak kell foglalkozniuk a kormány problémáival, holott a kormánynak kellene foglalkoznia a polgárok problémáival”

– mondta. Hozzátette azt is, továbbra is teljesíteni akarják a polgároknak tett ígéreteiket.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.