2021. március 3., 15:49

Szakad a kormány? Remišová és Sulík a köztársasági elnökkel találkozik

A koalíciós pártok vezetői, Veronika Remišová, a Za ľudí, és Richard Sulík, az SaS elnöke szerdán 15 órakor Zuzana Čaputová államfővel találkozik az elnöki palotában. A találkozó témája a jelenlegi politikai helyzet – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a Za ľudí sajtóosztálya. Ezt a kormányülés után Sulík is megerősítette.

Fotó: TASR
Mivel a kormány átalakításáról beszélünk, az SaS kérése, hogy tárgyalások kezdődjenek erről a kérdésről. Teljesen logikus, hogy nagy taktikai hiba lenne kihagyni az államfőt"

- mondta Sulík, és megjegyezte, a köztársasági elnök hatásköre a feszültségek, vagy a kormányban végbemenő váltások ügyében nagyon gyorsan erősödik.

Az SaS országos tanácsa és parlamenti frakciója kedden (március 2.) rendkívüli ülést tartott, főleg arról tanácskoztak, ki miért felelős a kormányban, és milyen lehetőség van a felelősségre vonásra. Sulík azt sem zárta ki, hogy az SaS megvitatja a kormányból való kilépés lehetőségét is.

A további lépésekről a Za ľudí is tárgyalt, Veronika Remišová, a párt elnöke szerint reális a veszélye, hogy szétesik a kormánykoalíció és a Za ľudínak alapvető kérdésekben kell döntenie.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.