cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. február 7., 10:32

Sólymos: A Híd platform saját kvótájából biztosít helyet a Magyar Fórum jelöltjeinek

Sólymos László, a Szövetség Országos Tanácsának elnöke nyílt levélben fordult Simon Zsolthoz a januárban megkezdett kétpárti tárgyalások kapcsán. 

Fotó: ma7.sk

A szerkesztőségünkbe eljuttatott nyílt levélben Sólymos arra emlékeztet, Simon a parlamenti választások közeledtével a nyílt levél műfaját választotta és nyilvánosan fordult a Szövetséghez.

Sólymos leszögezi, "a voksolásra való felkészülés szerintem is minden szlovákiai magyart érint, úgy gondoltam, mégsem kellene őket terhelnünk a tárgyalások első fejezeteinek részleteivel. A sajtóban elhangzott, egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat látván azonban fontosnak tartom, hogy az emberek is tisztán lássák közös dolgainkat. 

Mindannyiunknak nagy a felelőssége abban, hogy a szeptember végi előrehozott választásokat követően közösségünknek lesz-e ismét egy erős parlamenti érdekképviselete.

A Szövetség és a Magyar Fórum január végi találkozóján általad javasolt választási párt létrehozásával, ahogy a Szövetség elnöksége, úgy én sem értek egyet. Véleményem szerint nem egy új pártra, hanem jó programra és hiteles egységre van szükség. Ennek az alapja adott. Úgy hívják, hogy Szövetség. 

Örülök annak, hogy hosszú idő után, ma már Te is úgy látod, hogy a parlamenti választásokon közösen kell indulnunk, ahogy annak is, hogy benned is tudatosult, hogy egy szlovák párt listáján díszmagyarnak lenni semmi hasznot nem hoz az emberek számára. Pozitív változást elérni Szlovákiában pusztán nagy szavakkal nem lehet. Ezt az elmúlt három és fél év tökéletesen igazolta. 

Örömmel tölt el továbbá, hogy a gyűjtőpártunk és a köztetek folytatott tárgyaláson minden résztvevő számára egyértelművé vált, hogy mind a külpolitikát, mind a belpolitikát hasonlóan látjátok ti is a Magyar Fórumban, mint mi a Szövetségben. Ahogy Szlovákia euroatlanti irányultságára, úgy a potenciális hazai politikai partnerekre is ugyanúgy tekintünk. Nyilván van pár olyan kérdés, amiben másként vélekedtek, mint a Szövetség, de egészen biztos vagyok benne, hogy ezekben a kérdésekben a Híd gondolatisága garancia számodra - húzza alá a Szövetség Országos Tanácsának elnöke.

Sólymos hozzéteszi, "a Híd az együttműködés pártjaként jött létre, és platformként is az együttműködés híve.

A Szövetség választási listáján a Híd Platform kvótájából a Magyar Kereszténydemokrata Szövetséghez hasonlóan a Magyar Fórum képviselőinek is helyet biztosítunk, neked, vagy az általatok vezetőként megjelölt jelöltnek a Híd első tíz jelöltje között. 

Az utóbbi három esztendőben megtanulhattuk, milyen az, ha rólunk nélkülünk döntenek. Az elfelejtett déli és keleti régiók és az ott élő emberek érdekében észszerű döntést kell hoznunk. Mi a Hídban ezt a felelősséget már akkor tudatosítottuk, amikor a Szövetséget létrehoztuk.

Ehhez akkor minden fél részéről kompromisszumokra volt szükség. Most sincs ez másként. Bízom benne, hogy ezt Ti is tudatosítjátok" - zárul Sólymos László nyílt levele.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.