2023. január 19., 11:38

Forró: A Szövetség kapui nyitva állnak azok előtt, akik valóban a közösségünkért és a régióinkért szeretnének tenni

Csütörtökön a választási együttműködésről egyeztetett a Szövetség és a Magyar Fórum.

szövetség
A Szövetség az október 29-i sikeres szereplésével felkerült az országos politika térképére
Fotó: Szövetség Facebook-oldala

Információink szerint a tárgyalás első körében terítékre került a választási program és a lehetséges koalíciós partnerek kérdése is. Forró Krisztián, a Szövetség elnöke az egyeztetést követően elmondta, a választási programot illetően nincsenek lényegi eltérések a két párt elképzelései között. A Szövetség és a Magyar Fórum között összhang van abban a kérdésben is, mely pártokkal működnének együtt a választásokat követően.

Forró hozzátette,

az egység érdekében létrejött Szövetség kapui nyitva állnak azok előtt, akik valóban a közösségünkért és a régióinkért szeretnének tenni. Arra is nyitottak vagyunk, hogy az ebben érdekelt tárgyalópartnerek képviselőjelöltjei megjelenjenek a Szövetség választási listáján. Egy újabb választási párt és lista létrejöttét viszont elfogadhatatlannak tartjuk. 

A helyi és megyei testületekben már sikeresen működik az egységes magyar képviselet, hiszen a Szövetség 54 megyei képviselőjének, 263 polgármesterének és 1765 helyi képviselőjének a választók október 29-én már bizalmat szavaztak”.

Úgy tudjuk, a Szövetség és a Magyar Fórum közötti tárgyalások február első hetében folytatódnak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.