2021. május 6., 21:00

Šeligának két pozsonyi luxuslakása is van, holott nem lenne rá pénze, állítja a Smer

A Smer-SD felszólította a Za ľudí alelnökét, Juraj Šeligát, mutassa meg adásvételi szerződését két tulajdonában lévő luxuslakással kapcsolatban. A Smer egyúttal magyarázatot vár a parlamenti képviselőtől, miből fedezte a lakások megvásárlását.

Fotó: TASR

A Smer-SD állítása szerint Juraj Šeliga, a Za ľudí alelnöke március folyamán két luxuslakást is vásárolt Pozsonyban, Šeliga tagadja a vádakat. Azt állítja, csupán egy lakás van a tulajdonában, amire hitelt vette fel. Mint hozzátette, vagyoni viszonyait vagyonnyilatkozatban tüntette fel.

Egy lakás van a tulajdonomban Pozsonyban, nem pedig kettő. A lakásra hitelt vettem fel a banktól, amelyet 25 évig törlesztek”

– magyarázta Šeliga, aki egyben arra kérte Robert Ficót, ne terjesszen hazugságokat, inkább nézze meg a tulajdoni lapot. „A Smer-SD, Robert Ficóval az élen, ma azzal vádolt meg, hogy lakásokat vásároltam, és hogy nem tudom megmagyarázni, honnan szereztem rájuk pénzt. Egy mocskos hazugságról van szó, amely méltó szerzőjéhez” – fogalmazott Šeliga, aki szerint inkább Ficónak kéne megmagyaráznia vagyonát. 

Rá jár a rúd Juraj Šeligára. A képviselőről épp a minap derült ki, hogy megszegte a kijárási tilalmat, amikor párttársával, Jana Žitňanskával és Juraj Droba (SaS), Pozsony megye elnökével egy pozsonyi vendéglátó helyiségben tartózkodtak este kilenc után. A Za ľudí alelnöke a lebukás után önként távozott a parlament alelnöki pozíciójából.

Megosztás
Címkék