2023. január 25., 15:42

Rimaszombatban ülésezett a Szövetség országos elnöksége

Rimaszombatban tartotta kihelyezett ülését kedden a Szövetség országos elnöksége. Forró Krisztián, a párt elnöke az ülés kapcsán elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy a régiókba is kimenjenek és találkozzanak a helyiekkel.

Szövetség kihelyezett ülése Rimaszombatban
Fotó: Szövetség

Az országos elnökséget Halász Attila, a Szövetség Rimaszombati járási elnöke, valamint Cziprusz Zoltán elnökségi tag, megyei és városi képviselő köszöntötte.

Cziprusz portálunknak felidézte, tavaly májusban elsőként a Rimaszombati járásban választotta meg járási elnökségét a Szövetség. Szerinte a párt legjobban működő járási elnöksége a Rimaszombati, amelyben már megszűntek a platformok, s egységes működése ezért példaértékű lehet a többi járás számára és országos viszonylatban is. 

 

Forró Krisztián, a Szövetség elnöke fontosnak tartja, hogy kilátogassanak az egyes régiókba, s megismerkedjenek az ottani viszonyokkal, problémákkal. A rimaszombati volt az első kihelyezett ülés, amelyet továbbiak is követnek majd.

A Szövetség a régiók pártja, ezt megmutatták a megyei és a helyhatósági választáson elért eredmények. A Rimaszombati járásban van a legtöbb, a Szövetség színeiben megválasztott polgármester.

Az ilyen jellegű kihelyezett ülés pedig mindig gazdagabbá tesz minket, hiszen így ismerjük meg az itt élők problémáit, és látjuk, hogy az egyes régiókban mi történik  Nemcsak elnökségi ülés van, hanem a helyiekkel is van módunk találkozni, s a mi pártunk szempontjából ez egy nagyon fontos dolog, hogy nem egy központból - Pozsonyból - szeretnénk megmondani, hogy mit kell tenni a régiókban, hanem az ott élőket megkérdezni. Ehhez van is erőnk, hiszen 260 polgármesterünk van, több mint 1700 helyi képviselőnk, és 54 megyei képviselőnk – ez a kapcsolattartás nagyon fontos, ezt megmutatták a legutóbbi választások is, hogy ez a helyes út, ez a jövő".

– hangsúlyozta a párt elnöke, köszönetet mondva a gömörieknek az elért eredményekért.

Elmondta, hogy az országos elnökség ülésén a hétvégi népszavazás eredményeivel, és az előrehozott parlamenti választás kérdésével is foglalkoztak. Beszéltek a programalkotásról, a párton belüli és kívüli együttműködés lehetőségeiről. Rámutatott, hogy mindenkire szükség van, akiknek a közösségünket és a régióinkat érintő kérdések fontosak és nem másodlagosak. Ennek érdekében a magyar és nem magyar pártokkal is együtt kell működniük.  

Szövetség Rimaszombati járási kibővített ülés

Beke Beáta elnökségi tag véleménye szerint egy konstruktív, előremutató ülést tudhatnak maguk mögött Rimaszombatban. „Több, közösségünket érintő, és a magyar nemzeti kisebbség, ill. további kisebbségek számára fontos témát boncolgattunk. Ilyen például az ún. kisebbségi törvény, amellyel kapcsolatosan vállalást is tettünk” – nyilatkozta a Szövetség Kassa megyei képviselője.

Cziprusz Zoltán szerint is jó hangulatban és konstruktívan telt a tanácskozás, amelyet egy közös kibővített járási ülés követett, amelyen az országos elnökség tagjai közül is szinte mindenki részt vett. Itt átbeszélték a régiót érintő kérdéseket, megegyeztek abban, hogy idén újra megtartják a Gömör-Nógrádi Összetartozás Napját.

A hétvégi népszavazás kapcsán elárulta, hogy volt olyan gömöri település, ahol magasabb volt a részvétel a népszavazáson, mint az őszi választásokon. Mint elmondta nem lehet komolytalanul venni a helyzetet, s látni kell, hogy elégedetlenek az emberek a kormánnyal és erre kell a Szövetségnek megfelelő alternatívát és válaszokat adnia.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.