2022. május 3., 08:50
Frissítve: 2022. máj. 3. 11:58

Bugár Béla kilép a Szövetségből - Forró Krisztián és Sólymos László reakciójával frissítve

Bugár Béla néhány perccel ezelőtt tette közzé hivatalos közösségi oldalán, hogy távozik a Szövetségből. A Most-Híd egykori elnöke döntését azzal indokolta, "nem tud azonosulni a pártban uralkodó politikai stílussal".

bugár béla
Fotó: TASR/AP
Forró Krisztián: Éppen előre mozdultak a dolgok

Forró Krisztián, a Szövetség országos elnöke arra a kérdésünkre, meglepte-e Bugár Béla kilépése, elmondta, számára a bejelentés időzítése igazán furcsa. A pártelnök szerint ugyanis épp most fogadták el a Szövetség belső működési szabályzatát, „előre mozdultak a dolgok”, megegyeztek a kiemelt települések jelöltjeivel kapcsolatban is.  

Sólymos László: Sajnálom, hogy erre sor került
Nagyon sajnálom, hogy erre sor került!

– nyilatkozta Sólymos László, a Szövetség Országos Tanácsának elnöke Bugár kilépéséről – „szerintem a Szövetségnek szüksége van olyan kaliberű emberekre, mint Bugár Béla. Ez egyértelmű! Ha valaki ezt nem akarja megérteni, átérezni, azt a benyomást kelti, mintha nem akarná, hogy ez a párt működjön!” - jelentette ki portálunk megkeresésére.

Sólymos szerint „néhol a kicsinyes, egyéni érdekek kerekedtek felül a közös érdeken”, ez vezetett Bugár Béla távozásához. Azok a „percemberek” – fogalmazott, akik egyéni érdekeiket tartják szem előtt veszélyeztetik a Szövetség közös sikerét. Sólymos ugyanis attól tart, ha folytatódik a kiszorítósdi, akkor a közös párt legfontosabb célja, azaz, hogy hatékony képviselete legyen az itt élő magyarságnak, elérhetetlenné válik. A párt nem lesz működtethető!

Sólymos szerint teljesen mindegy, éppen melyik platform akarja kiszorítani a többieket. Mintegy 500 olyan település van Szlovákiában – mondta, ahol a Szövetség jelölteket állíthat. A párt létét veszélyezteti, ha a felek nem tudnak megegyezni.

Az OT-elnök megerősítette portálunknak, hogy a somorjai önkormányzati jelöltek kiválasztása jelentette Bugár számára a töréspontot. Sólymos attól tart, hasonló esetek más településeken is előfordulhatnak. „Ha ez így fog működni a Szövetségben, nem fogjuk tudni teljesíteni azokat az elvárásokat, amelyekért ez a párt létrejött.”. Amennyiben a tendencia folytatódik, amennyiben a felek nem tudnak túllépni saját önös érdekeiken, további kilépések várhatóak – állítja Sólymos.

Korábban írtuk: 

Bugár azt írja, tegnap levélben tudatta a párt elnökségével távozását, de a nagyközönség előtt csak most jelentette be azt. Levelében úgy fogalmaz, 

mivel ezzel a politikai stílussal, ami inkább hasonlít a rombolásra, mint az építkezésre, nem tudok azonosulni, ezért úgy döntöttem, hogy kilépek a Szövetségből.

Bugár Béla levelét egyébként a Szövetség elnökének, Forró Krisztiánnak címezte. Ebben azt írja, a hosszú tárgyalások árán elért megegyezést nemcsak megkérdőjelezték, de az MKP-platform tagjai "más párttagokat toxikus jelzővel bélyegeztek meg" (sic!).

Úgy tűnik, Bugárnál az önkormányzati választások somorjai jelöltjeinek kiválasztása tette be a kaput, levelében azt fájlalja, hogy a 19 jelöltből mindössze 1-1 ember érkezik a két másik platformból.

Bugár szerint

jelenleg az erőből való politizálásnak vagyunk a tanúi, s ennek tudható be a párt gyengülése is. Személyesen leginkább a volt MKP-és szavazókat sajnálom, mert így újból elveszik cca 3%-nyi szavazat és a Szövetség nem fog bejutni a parlamentbe.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.