2022. május 3., 11:47

Forró Krisztián Bugár távozásáról: Aki ilyet csinál, a széthúzásban érdekelt!

Portálunk elsőként számolt be róla, hogy Bugár Béla, a Most-Híd párt korábbi elnöke kilépett a Szövetségből. Távozását azzal indokolta, nem tud azonosulni a pártban uralkodó "politikai stílussal". Az egykori vegyespárti politikus távozásával kapcsolatban Forró Krisztiánt, a Szövetség országos elnökét kérdeztük.

Forró Krisztián
Fotó: Katona Tamás

Forró Krisztián, a Szövetség országos elnöke arra a kérdésünkre, meglepte-e Bugár Béla kilépése, elmondta, számára a bejelentés időzítése igazán furcsa. A pártelnök szerint ugyanis épp most fogadták el a Szövetség belső működési szabályzatát, „előre mozdultak a dolgok”, megegyeztek a kiemelt települések jelöltjeivel kapcsolatban is.

Ha ezt követően lép valaki ilyet, az nem az egységben érdekelt, hanem épp ellenkezőleg, a széthúzásban!

Azzal kapcsolatban, jelezte-e Bugár korábban, mire készül, Forró leszögezte, a Szövetség politikusainak nincs idejük azzal foglalkozni, éppen ki akar kilépni a pártból. „Partnereket keresünk és együttműködést, azon dolgozunk, hogy a Szövetség minél hatékonyabban működhessen.” – szögezte le.

Forró nem gondolja, hogy a párt működésére hatással lenne Bugár távozása.

Úgy fogalmazott, arra mindazok vannak befolyással, akik a pártot segítik és támogatják munkájukkal. A pártelnök szerint nem várható több távozó, ugyanis azok, akik az egységes képviseletben, a magyar közösségben hisznek, nem gondolkodhatnak kilépésben.

Aki ki akar lépni, az saját érdekeit helyezi előtérbe, a közösség érdekeivel pedig nem törődik!

Aki a megegyezés után akarja megbontani az egységet az nem az őszinte, egységes fellépésben hisz, hanem valami másban – zárta Forró.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.