2022. október 3., 13:00
Frissítve: 02:29

Pozsonyi baleset: megszólaltak az egyetemek

A Comenius Egyetem és a Szlovák Műszaki Egyetem diákjai is meghaltak a vasárnap éjszakai tragikus pozsonyi balesetben.

pozsonyi baleset 221002
Fotó: TASR
A baleset helyszíne

Vasárnap este tíz óra után egy ittas sofőr letarolta a Zoch utcai buszmegállót. A balesetnek négy halálos áldozata volt, később egy 21 éves nő a kórházban vesztette életét.

Ma gyászolunk. Szörnyű, hogy az arrogancia és a felelőtlenség mennyi fájdalmat tud okozni. Őszinte részvétünket fejezzük ki a vasárnapi balesetben elhunytak – akik között iskolánk egy diákja és egy diáklánya is ott volt – családjainak, hozzátartozóinak, barátainak és diáktársainak"

– áll az egyetem közleményében.

Egy másik halálos áldozat a Szlovák Műszaki Egyetem Informatikai és Információs Technológiai Karának diákja. Ő elsős volt, most kezdte volna meg a tanulmányait.

A hely, ahol négy élet értelmetlenül hunyt ki, hagyományos átszállóhelye a diákjainknak, innen mennek a Malomvölgyben levő karokra és kollégiumokba. Sajnos, egyikük már sosem érkezik meg oda. Szomorú, hogy ezt egy egyén durva felelőtlensége és buta arroganciája okozta. Fel kell lépnünk az ilyenek ellen, hogy ne rombolják tovább a társadalmunkat"

– mondta Oliver Moravčík, az egyetem rektora.

 Az oktatási minisztérium vezetésével ideiglenesen megbízott Eduard Heger miniszterelnök a minisztérium épületére kifüggesztette a fekete zászlót. "Állandó kapcsolatban állok az egészségügyi miniszterrel és a belügyminiszterrel. Tájékozódom a sérültek állapotáról és a nyomozás állásáról" – írta közösségi oldalán.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.