2022. október 3., 11:42

Matovič elvenné az ittas sofőrök autóját

A vasárnap éjszakai tragikus közlekedési baleset kapcsán több közjogi méltóság is az ittas vezetés még szigorúbb üldözését sürgette.

kékfény
Fotó: HaZZ

Szlovákiában nulla tolerancia van érvényben, az ittas vezetést tehát ennél szigorúbban már nem lehet üldözni.

Roman Mikulec belügyminiszter is a baleset helyszínén járt, ahol az ittas vezetés miatt súlyos büntetéseket helyezett kilátásba.

Munkacsoportot hívok össze, ezt követően a koalíciós partnerek elé terjesztem a javaslatom. Ártatlanok nem halhatnak meg az ittas sofőrök miatt"

– írta közösségi oldalán.

Igor Matovič pénzügyminiszter viszont nem vár Mikulecre, elmondta: neki már meg is van javaslata, melyet a koalíciós tanács hétfői ülésén el is mond koalíciós partnereinek.

A pénzügyminiszter azt indítványozza, azt a gépjárművet, amelyben a sofőrt 1 ezrelék feletti véralkoholszinttel csípik nyakon a rendőrök, kobozzák el az állam javára. Az autót ezt követően árverésre bocsátanák, a befolyt összegből pedig a sérülteket és/vagy a hozzátartozókat kárpótolnák.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.