2020. november 26., 14:55

Pellegrini is magyarázkodik: Soha nem kértem semmit Monika J.-től Marian K. érdekében

Peter Pellegrini (független) volt kormányfő csütörtökön kijelentette: nem emlékszik olyan, Monika Jankovská volt igazságügyi államtitkárral folytatott párbeszédre, amelynek a témája Marian K. vállalkozó, illetve a televíziós váltók ügye lett volna. „Nem tudok róla, hogy bármilyen formában beszéltem volna vele erről” – mondta Pellegrini csütörtökön az újságíróknak. 

Fotó: TASR

Hozzátette: ha igaz, hogy Monika J. befolyásolni akarta a bíróság döntését, akkor bűncselekményt követett el. Bevallása szerint nyugodtan alszik, mert soha nem buzdította a volt államtitkárt arra, hogy bármi olyat tegyen, ami Marian K. érdekeit szolgálta volna.

A volt kormányfő elmondta: hivatalos munkaértekezleteken bizonyára többször is találkoztak Monika J.-vel, de nem emlékszik minden egyes párbeszédük tartalmára.

Pellegrini bevallása szerint miniszterelnökként mindent meg akart tenni azért, hogy a törvényt mindenkire egyformán alkalmazzák. Hozzátette: a Smer-SD székházában soha nem találkozott Norbert B. vállalkozóval sem. Megjegyezte, hogy tekintettel a pártvezetéshez fűződő viszonyára nem volt jelen minden egyes megbeszélésen, és ezt utólag pozitívan értékeli.

Monika J. volt igazságügyi államtitkár szerdán (november 25.) beismerő vallomást tett a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozói előtt. A terhelt részletesen vallott azokról a bűncselekményekről, amelyek elkövetésével vádolják őt. Aprólékos információkat közölt az egyes vádpontokhoz köthető személyekről, köztük Marian K. vállalkozóról is. A Vihar fedőnevű rendőrségi akció után őrizetbe vett Monika J. ellen korrupciós bűncselekmények ügyében folyik eljárás.

 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!