2020. november 26., 13:57

Richard Raši szerint, Monika Jankovskának vállalnia kell a felelősséget

Ha Monika J. beismerő vallomást tett, és igaz az, ami a vallomásából nyilvánosságra került, vállalnia kell a felelősséget, jelentette ki egy csütörtöki sajtótájékoztatón Richard Raši független parlamenti képviselő és a Hlas-SD tagja.

Richard Raši
Fotó: TASR

A képviselő elmondta, Monika J. jelölése a posztra valószínűleg nem volt jó döntés.

Erik Tomáš (független) úgy véli, Robert Fico (Smer-SD) volt kormányfő a hivatalából adódóan minden bizonnyal folytatott hivatalos tárgyalásokat Monika J.-vel, de soha nem volt tanúja olyan párbeszédnek, amelynek Marian Kočner lett volna a témája, és Norbert B.-vel sem találkozott soha, sem a kormányhivatalban, sem a Smer-SD székházában.

Raši megjegyezte, hogy a Monika J.-t is érintő Vihar fedőnevű akció részleteit még Peter Pellegrini kormányzása idején dolgozták ki. A volt államtitkár letartóztatása is erre az időszakra esik.

„Ezek a tények kizárnak mindenféle kétséget” – tette hozzá. Úgy véli, Monika J. ügye egy magas rangú tisztviselő kudarcáról szól.

Arra a kérdésre, vajon a Smer-SD-nek érdekében állhatott-e, hogy például a televíziós váltók ügyében Marian K. javára döntsön a bíróság, azt válaszolta, hogy soha nem vett részt ilyesféle tárgyaláson.

Raši szerint ez a Hlas-SD párthoz kötődő többi képviselőre is igaz.  

Tomáš hozzátette:

egyelőre nincs hiteles információ arról, hogy Monika J. mi mindent mondott a kihallgatása során. A nyilvánosságtól azt kérte, hogy ne vegye egy kalap alá az összes politikust.

Mint ismeretes, Monika J. volt igazságügyi államtitkár szerdán (november 25.) beismerő vallomást tett a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozói előtt. A terhelt részletesen vallott azokról a bűncselekményekről, amelyek elkövetésével vádolják őt. Aprólékos információkat közölt az egyes vádpontokhoz köthető személyekről, köztük Marian K. vállalkozóról is. A Vihar fedőnevű rendőrségi akció után őrizetbe vett Monika J. ellen korrupciós bűncselekmények ügyében folyik eljárás.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!