2020. november 26., 09:38

A Za ľudí és az SaS szerint Monika Jankovská beismerő vallomása az előző kormány öröksége

Monika Jankovská beismerő vallomása bizonyítja, hogy az előző kormányt nemcsak politikai, hanem büntetőjogi felelősség is terheli azért, hogy a maffia túszul ejtette az államot – jelentette ki Juraj Šeliga (Za ľudí), a parlament alelnöke.

Monika Jankovská
Fotó: TASR

Ismételten azt üzente Robert Ficónak, a Smer-SD elnökének, hogy a beismerő vallomás enyhítő körülmény, ezért működjön együtt ő is a rendőrséggel és az ügyészséggel.

Az SaS szerint a volt államtitkár beismerő vallomása a bizonyíték, hogy „milyen piszkos dolgok történtek a Smer kormányzása idején, és szétlopták az országot”.

„Már több mint három éve mondjuk, mennyire korrumpálódott az igazságszolgáltatás Szlovákiában, és hogy ezért a politikai felelősség mellett büntetőjogi felelősség is terheli a Smert, illetve azokat is, akik távoztak a pártból” - mondta Šeliga, hozzátéve, hogy éppen Monika J. volt az, aki a kormányhivatalba járkált Fico után, hogy Marian Končner ügyeit intézze.

„A beismerő vallomás enyhítő körülmény, maga Monika J. a legjobb példa erre” - üzente Ficónak.

Hasonlóan látja Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke.

„Most látjuk, hogy a valóság még rosszabb, mint sejtettük” - jelentette ki. Emlékeztetett, hogy Fico megköszönte Monika J.-nek a kiváló munkáját, és most látjuk, mi volt ez a kiváló „munka”.

Egyúttal emlékeztetett, hogy

Peter Pellegrini (Hlas-SD) volt kormányfő sem akarta visszahívni pozíciójából a volt államtitkárt „ellenzéki politikusoktól és a médiából származó információk alapján.
„Beismerő vallomást tett a Majmocska” - reagált a közösségi hálón Igor Matovič (OĽANO) kormányfő.

„Ha Robert Fico korábban megköszönte a munkáját, akkor most helyes lenne, ha kiállna a nyilvánosság elé, és szégyenkezve beismerné azt a sok disznóságot, amit a bűntársaival elkövetett” - reagált az SaS.

A liberálisok szerint Pellegrini és a Hlas-SD is fél, hogy mi mindent fog beismerni Monika J.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.