cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. augusztus 19., 19:27

Orvosszakszervezet: A tömeges felmondáson kívül nem maradt más lehetőség

Az orvosok tömeges felmondásán kívül nincs más lehetőség. Ezt Peter Visolajský, az Orvosok Szakszervezetének (LOZ) elnöke állapította meg a Kormányhivatalban folytatott tárgyalás után.

Kellene több orvos
Illusztráció
Fotó: Facebook
Felszólítom a szlovákiai kórházak orvosait, hogy a felmondásukkal ők is gyakoroljanak nyomást a kormányra, mert nincs más megoldás”

– közölte.

Mint elmondta, körülbelül 3500 orvos jelezte neki, hogy hajlandó lenne beadni a felmondását. Visolajský rámutatott: a kormány még mindig nem mutatta be, hogy miként tenne eleget az orvosszakszervezet bizonyos követeléseinek. Megjegyezte: a tárgyalások már tíz hónapja tartanak.

A LOZ vezetője az orvosok béremelési javaslatára is reagált, amelyet pénteken mutatott be Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügyi miniszter és Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter. A béremelés szerinte nem oldja meg a problémát. Mint elmondta: többek között a kórházak finanszírozásában kellene rendet tenni, és a DRG-rendszert kellene bevezetni. Lengvarský a pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az orvosszakszervezet további követeléseivel is foglalkoznak majd. Hozzátette: a többi lépést is mielőbb meg akarják tenni.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.