2022. augusztus 19., 17:44

A kormány béremelési javaslatot terjesztett az orvosok elé

A kormány béremelési javaslatot terjesztett az orvosok elé. Ezt a pénteki tárgyalás előtt közölte a Kormányhivatalban Peter Visolajský, a Szlovák Orvosszakszervezet (LOZ) elnöke.

orvos
Képünk illusztráció.
Fotó: pixabay.com

„Több kérdésünk is van, amelyeket meg kellene válaszolni. Azt ígértük, nem fogunk erről kifelé kommunikálni, hacsak nem ebben egyezünk meg ezen a találkozón” – állapította meg.  

A szlovák egészségügynek szerinte komoly változásokra van szüksége, ami nem merül ki a fizetések megemelésében.

„Kicsit sajnálom, hogy a kormány, illetve a pénzügyminiszter és az egészségügyi miniszter az egész problémát az orvosok és nővérek bérezésére szűkíti” – tette hozzá.

Emlékeztetett: az orvosszakszervezetnek összesen nyolc olyan követelése van, amely szerinte nélkülözhetetlen a kórházak jelenlegi helyzetének a javításához. Amennyiben ezek nem teljesülnek, körülbelül 3500 orvos továbbra is kész felmondani. A béremelési javaslatot Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügyi miniszter és Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter ígérete szerint eredetileg június végén kellett volna bemutatni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.