2021. február 12., 07:29
Frissítve: 19:18

Nicholsonová távozik az SaS-ből, a párt ezt sajnálja

Lucia Ďuriš Nicholsonová csütörtök este a szociális hálón erősítette meg, hogy kilép az SaS-ből.

Fotó: TASR

A liberális politikus bejegyzésében sajnálkozását fejezte ki, hogy a "félresikerült" sajtótájékoztató a Za ľudí elnöke ellen indított frontális támadásként hangzott.

Kilépését azzal magyarázza, szeretné megelőzni, hogy tovább nőjön a feszültség a kormánykoalíción belül.

Állítása szerint "a kiaknázatlan milliókról" csak később szerzett tudomást, ezért nem tisztázta személyesen az ügyet Remišovával. 

Hozzátette, továbbra is "szorít" az SaS-nek és az egész kormánynak.

Az SaS sajnálja  L. Ďuriš Nicholsonová döntését

Az SaS sajnálja, hogy Lucia Ďuriš Nicholsonová úgy döntött, távozik a pártból. A párt azt állítja, ez az ő szabad döntése volt, amelyet tiszteletben tartanak.

Az SaS állásfoglalását Ondrej Šprlák, a párt szóvivője bocsátotta a TASR rendelkezésére.

Sajnáljuk, hogy az egyik alapító tagunk így döntött. Régóta ismerjük őt, tudjuk, hogy a döntést nem volt könnyű meghoznia, de szabadon döntött, és mi ezt tiszteletben tartjuk 

– áll az állásfoglalásban.

Nicholsonová, akit az SaS listáján választottak meg európai parlamenti képviselőnek, egy hétfői sajtótájékoztatón kijelentette: Szlovákia 1 milliárd euró összegű, vissza nem térítendő uniós támogatásról maradt le, mert a Veronika Remišová által felügyelt tárca hibájából 2020 végéig nem került sor a pénzcsomag átcsoportosítására. Remišová mindezt cáfolta, azt állítva, az SaS sajtótájékoztatóján sok félrevezető információ hangzott el.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!