2020. május 13., 10:38

Mutatjuk: Ennyit zsebelnek be a politikai pártok

A politikai pártok, a parlamenti választásokon elért eredményeik alapján, összesen 76 millió eurót kapnak az államtól. A legnagyobb összegű támogatásnak a Matovič-féle OľaNO politikai tömörülés örülhet.

szlovák parlament ülés
Fotó: TASR

A pénzösszeget a következő választási ciklusig kapják meg a politikai pártok.

Az előző választási ciklushoz képest a támogatás 17, 5 millióval több.

A legtöbb pénzt a februári parlamenti választások győztese, az Igor Matovič vezette OľaNO kapja, több mint 21,25 millió euróval gazdagodnak.

Ez derül ki a Szlovák Köztársaság pénzügyminisztériumának a szociális hálón közzétett táblázatából.

Minden olyan politikai párt kap pénzbeli támogatást, amely a februári parlamenti választáson elérte a 3%-os parlamenti küszöböt. A parlamenti pártok az összeget négy részben kapják, a négyéves választási ciklus végéig.

A Smer-SD politikai párt a választási eredménye alapján 15,71 millió euróban részesül, a Boris Kollár vezette Sme Rodina pedig 7,42 millió euró összeget kap.

7,42 millió eurót kap a szélsőséges ĽSNS párt, 5,62 milliót az SaS és 5,21 milliót a Za ľudí.

Azok a pártok, amelyek nem kerültek be a parlamentbe, szintén támogatásban részesülnek.

A PS-Spolu pártszövetség 4,39 millió eurós, a KDH 2,93 millió eurós, a Magyar Közösségi Összefogás 2,46 millió eurós, az SNS 1,99 millió eurós és a Dobrá voľba 1,93 millió eurós támogatásban részesül.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.