Megkapták a házi feladatot a járási hivatalok: koordinálni fogják az országos tesztelést

2021. január 12., 12:16
ma7 | TASR

Az újabb országos tesztelés január utolsó előtti hétvégéjén esedékes, az akciót a tervek szerint a járási hivatalok fogják koordinálni. Ebben egyeztek meg hétfőn (január 11.) az érintett felek.

Fotó: TASR
A részleteket még finomítani, pontosítani fogjuk. Az önkormányzatok jelentős mértékben ki fogják venni a részüket a szervezésből, de az egész akció levezénylése, a kapacitástervezés és a koordinálás a polgári védelmi válságkezelési eljárásokkal összhangban a járási hivatalok feladata lesz, Pozsony és Kassa  esetében a magisztrátusoké”

– vázolta fel az előzetes tervet Lukáš Baňacký, Pozsony  Lamacs városrészének polgármestere, aki a Szlovákiai Városok és Falvak Társulását (ZMOS) képviselte a hétfői találkozón.

Igor Matovič (OĽANO) kormányfő hétfőn bejelentette: két héten belül újabb országos tesztelésre kerül sor. A tömeges tesztelést addig fogják megismételni, amíg az adott járásban az incidencia aránya nem csökken 0,5 százalék alá. A kijárási tilalom alól csak az kaphatna kivételt, aki negatív teszteredménnyel rendelkezik.

2021. január 11., 16:26 Frissítve: jan. 11. 18:39

Matovič: 4300 felesleges áldozat! Minden hétvégén tesztelni fogunk!

A kormányfő megint a gazdasági tárcát hibáztatja.

Úgy kell ezt véghez vinnünk, ahogy ősszel tettük Árva térségében”

– hangsúlyozta Matovič, aki szerint részben az agresszívabb brit koronavírus-mutáció jelenléte miatt a lockdown jelenlegi formája nem elég hatékony. Hozzátette: a még keményebb lockdown óriási gazdasági károkat okozna az országnak.

2021. január 12., 10:13

Matovičék most már bekeményítenek, jön az újabb országos tesztelés! Lássuk, mire számíthatunk!

A tervek szerint az országos tesztelés a következő hétvégén, január 23-án és 24-én valósulhat meg.