2021. október 19., 10:16

Megbüntethetik Ficóékat a rimaszombati tüntetés miatt

Akár 20 ezer eurós pénzügyi bírsággal sújthatják az ellenzéki Smer-SD pártot, mivel a vasárnapi rimaszombati nagygyűlésen megszegték a járványügyi előírásokat.

az-amfitatrum-nepe
Fotó: Virsinszky Tamás
Fico és Blanár meg a tömeg

A kormányellenes tiltakozó nagygyűlés programjában kultúrműsor is szerepelt, ezért a Covid-automata szerinti előírások vonatkoztak a rendezvényre – hívta fel a figyelmet Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) szóvivője.

A Rimaszombati járás a tüntetés időpontjában piros besorolású volt, ezért a tömegrendezvényeken csak korlátozott számban lehettek volna jelen a résztvevők, valamint mindenkinek védőmaszkot kellett volna viselnie. 

Vasárnap az amfiteátrumban mintegy 2-3 ezer ember tiltakozott a kormány intézkedései ellen. A résztvevők többsége pedig nem viselt védőmaszkot és az előírt távolságtartásra vonatkozó szabályt sem tartották be.

Az esettel a rimaszombati Regionális Közegészségügyi Hivatal foglalkozik, amely a mulasztásokért 155 eurótól 20 ezer euróig terjedő pénzbírságot szabhat ki a szervezőkre.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.