2021. szeptember 20., 13:56

Matovič: Meg kell tisztítani az országot azoktól, akik szétlopták

A kormányhivatalban hétfőtől megkezdte működését az a szakmai munkacsoport, amely többek között a jogállamiságba vetett hitet próbálja visszaszerezni.

vakcinalottó_matovic
Fotó: TASR

A munkacsoportot még múlt héten hagyta jóvá a biztonsági tanács, válaszul az elmúlt héten lezajlott rendőrségi akciókra. A kormány és a parlament változtatási javaslatokat készít majd a bíróságok, a rendőrség és az ügyészség számára, hogy sokkal hatékonyabban működjenek. A terv szerint ez a munka napi nyolc órát vesz igénybe.

A volt kormányfő, Igor Matovič elmondta, hogy

napokon belül eredményt szeretne látni.

Elmondása szerint mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a bátor és elkötelezett ügyészek, vizsgálóbiztosok felvegyék a harcot azokkal, akik szétlopták az országot.

Matovič szerint egyértelműen meg kell határozni,

hogy mi a Főügyészség és a Speciális Ügyészség hatásköre.

A 363-as törvényt hatályon kívül helyeznék, vagy jelentősen korlátoznák. A Sme rodina nem vesz részt ebben a munkacsoportban, de Matovič hangsúlyozta, hogy

ez nem valaki ellen irányul, hanem ez az igazságosságról szól, mindenkit ugyanolyan alapon kell elbírálni.

A Za ľudí elnöke, Veronika Remišová szerint tisztújítást kell végrehajtani a rendőrségen belül. Elmondása szerint konkrét javaslatokat tesz a Különleges és a Legfőbb Ügyészségek megváltoztatására.

A munkacsoportot az SaS is támogatja, a párt elnöke, Richard Sulík még a múlt héten jelezte, hogy jó ötletnek tartja.

A Sme rodina elnöke, Boris Kollár elmondta, továbbra sem vesznek részt a munkacsoportban. Kollár kijelentette, nem támogatja a második maffia megalakulását. A kormányt felszólította, térjenek vissza a választóknak tett ígértekhez.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.