2022. szeptember 25., 15:20

Matovič: Ha sikerül leváltaniuk, az SaS meghívást kap a kormányba

Igor Matovič szerint a jövő évi költségvetést nehéz lesz elfogadni, akkor pedig az a jelenlegi kormány végét jelentheti. Erről a pénzügyminiszter az RTVS vasárnapi politikai műsorában beszélt, ahol Erik Tomáš, a Hlas alelnöke volt a vitapartnere.

Igor Matovič
Fotó: TASR

Matovič szerint

a jövő évi költségvetés elfogadása akkor hiúsulhat meg, ha az SaS képviselői csatlakoznak az ellenzékhez.

Bízom abban, hogy ebben a kritikus helyzetben félretesszük a vitákat, és akad néhány felelős képviselő, aki hajlandó megszavazni a költségvetést

- jelentette ki Matovič, aki hozzátette, hogy ha nem sikerül elfogadni a költségvetést, az akár az előrehozott választásokhoz is vezethet.

Matovič elutasította azt a feltételezést, miszerint a Tomáš Taraba körül csoportosuló független képviselőkkel megegyeztek volna az együttműködésben.

Erik Tomáš, a Hlas alelnöke kijelentette, hogy pártjuk a jövő évi költségvetést nem szavazzák meg. A képviselő ezt azzal indokolta, hogy a költségvetési csomag úgysem segít az embereken.

A Hlas egyértelmű célja, hogy előrehozott választásokra kerüljön sor

- mondta Tomáš, aki szerint az OĽaNO már titokban megegyezett Tarabáékkal a kisebbségi kormány támogatásáról és a költségvetés elfogadásáról.

Igor Matovič határozottan kijelentette, hogy nem szándékozik távozni a pénzügyminisztérium éléről, legalábbis ő nem mond le. Ugyanakkor, ha a parlamentnek sikerül őt leváltania, akkor pártjától az SaS meghívót kap a kormánykoalícióba.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.