2020. október 14., 11:25

Matovič ezt üzente Sulíknak: Nem a kormány, hanem a szakértők döntenek az éttermek bezárásáról

Nem a kormány, hanem a szakértők döntenek az éttermek bezárásáról – nyilatkozta Igor Matovič (OĽANO) miniszterelnök a kormányülés előtt Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter kijelentései kapcsán.

Fotó: TASR

A miniszter azt szeretné, ha az éttermek, a színházak és a fitneszközpontok csak azokban a körzetekben lennének bezárva, ahol igazolhatóan ezekben a létesítményekben terjed a járvány. Matovič élesen kritizálta Sulík javaslatát.

„Elvárnám, hogy a kormány tagjai tisztában legyenek a jogrenddel. Ezekben az ügyekben egyedül a Közegészségügyi Hivatal hozhat intézkedéseket" - mondta a miniszterelnök.

Elmondása szerint a kormány fél év alatt egyszer sem hozott a közegészségügy területét érintő intézkedéseket.

„Először mindig a járványügyi bizottság véleményét kérjük ki, majd a válságstáb tagjai hagyják jóvá, és ennek alapján jár el az országos tiszti főorvos. A kormánynak alapvetően semmi beleszólása nincs, a döntés a szakértők kompetenciája" - jegyezte meg.

Az ingyenes utazás kapcsán a miniszterelnök azt mondta, sok kérdésről folyik még a vita a kormányban.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.