2022. május 18., 10:34
Frissítve: 07:49

Matovič Sulík vétójáról: Az orosz kőolaj megadóztatásának elutasítása a hazaárulással határos

Tegnap derült ki, hogy Igor Matovič a kormány szociális csomagját többek között az Oroszországból érkező kőolajra kivetett különadóból finanszírozná. Az ötlet óriási felháborodást váltott ki a kabineten belül, hónapok óta nem látott intenzitással indult be az üzengetés a pénzügyminiszter és a gazdasági miniszter, Richard Sulík között.

matovic sulík
Fotó: TASR/AP

Richard Sulík szerda délelőtt a kormányülés előtt közölte, az SaS megvétózza az adóemelést. 

Megvétózzuk az új adót és megvétózzuk az adóemelést is. 

- jelentette ki. Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke erre úgy reagált, pártja "respektálni" fogja a koalíciós partner döntését.

Sulík szavaira reagálva Igor Matovič, az OĽaNO elnöke közölte, az SaS pártelnökének hozzáállása a "hazaárulással határos". "Ilyet ingyen nem lehet csinálni" - jegyezte meg, hozzátéve, hogy Sulík egy követ fújhat a "magyar oligarchákkal".

Matovič kiemelte, 

a javaslatot mindenképp a kormány elé viszi.

Kolíková: Matovič erőszakot tesz a jogállamon

Az SaS igazságügyi minisztere, Mária Kolíková úgy fogalmazott, az a mód, ahogy Matovič a kormány elé viszi a különadó és az adóemelés ötletét olyan megerőszakolása a bevett törvényalkotási folyamatnak, amelyekre "nincsenek szavak". Kolíková közölte:

este, gyermekei altatása közben tudta meg, mire készül a pénzügyminiszter.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.