2021. május 25., 09:54
Frissítve: 05:15

Lemond a földművelésügyi miniszter

Ján Mičovský földművelésügyi miniszter távozik a pozíciójából, hivatalosan hétfőn nyújtja be a lemondását.

micovsky
Fotó: TASR

Döntését azután jelentette be, miután a Szlovák Földalap (SPF) tavaly áprilisban beiktatott új vezetőjét, Gabriela Bartošovát, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) letartóztatta.

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze pénteken (május 21.) hét gyanúsított ügyében tett javaslatot az előzetes letartóztatásra a bazini Speciális Büntetőbíróságon (ŠTS).

Olyan személyekről van szó, akiket szerdán (május 19.) vett őrizetbe a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) a Latifundista és Nagybirtokos akció során a Szlovák Földalappal kapcsolatos korrupció gyanújával.

A gyanúsítottak között van Gabriela B., a Szlovák Földalap vezérigazgatója is, aki a jelenlegi kormány idején került a posztra, Mičovský jelölte a tisztségbe. A minisztérium hétfőn elfogadta lemondását. A tárca közlése szerint az a tény, hogy a bűnüldöző hatóságok (OČTK) a jelenlegi koalíció jelöltjeit is vizsgálják, megerősíti, hogy a kormány őszintén és nyitottan áll a korrupcióellenes erőfeszítésekhez.

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.