2021. május 19., 16:07
Frissítve: 01:23

Korrupció miatt nyolc személyt vett őrizetbe a NAKA

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) rendőrei szerdán nyolc személyt vettek őrizetbe olyan korrupciós bűncselekmények miatt, amelyek a Szlovák Földalappal (SPF) függhetnek össze.

rendőrség
Képünk illusztráció.
Fotó: TASR

Az információt a TASR hírügynökségnek Michal Slivka, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője erősítette meg.

A Nagybirtokos és a Földesúr fedőnevű rendőrségi akciókról van szó. Bővebb tájékoztatással pillanatnyilag nem szolgálhatunk

- tette hozzá Slivka.

A Markíza televízió információi szerint az egyik őrizetbe vett személy Martin K. üzletember.

Egyelőre a Szlovák Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumot sem tájékoztatták az ügyben, az agrártárca azok nevét sem ismeri, akiket érint a szóban forgó ügy - közölte Daniel Hrežík, a minisztérium szóvivője. Hozzátette: az SPF különálló intézmény, az agrártárcát ennek ellenére határozottan érdeklik a földalappal kapcsolatos történések.

"A bűnüldöző szervek élvezik a támogatásunkat és a teljes bizalmunkat. Maximálisan bízunk benne, hogy megtisztítják ezt az országot a visszaélésektől és a korrupciótól, amellyel kapcsolatban a tárca vezetése a zéró tolerancia elvét vallja" - hangsúlyozta Hrežík. "Hisszük, hogy a NAKA eljárása megalapozott, és hogy részletesen tájékoztatni fogják a minisztériumot, valamint a nyilvánosságot, amint a helyzet engedi" - zárta a szóvivő.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.