2021. június 8., 18:40

Közös kiállás az oltás mellett

A különböző politikai pártok megyei képviselői elfogadták Ján Lunter, Besztercebánya megye elnökének a meghívását, és közös nyilatkozatban szólították fel az embereket, hogy oltsák be magukat a koronavírus ellen.

koronavírus megyei képviselők oltási kampánya sajtótájékoztató
Fotó: BBSK

A keddi közös sajtótájékoztatón Ján Lunter (független), Roman Malatinec (Hlas-SD), Martina Brisudová (OĽaNO), Alexandra Pivková (Za ľudí), Radovan Sloboda (SaS), Igor Kašper (Sme Rodina), Igor Janičina (KDH) és Csúzs Péter (MKP) szimbulikusan ugyanolyan („Som zaočkovaný“ - magyarul: Oltva vagyok) feliratú pólóban jelent meg. 

A széles politikai spektrum képviselői egyöntetűen kiálltak az oltás fontossága mellett, hangsúlyozva, hogy az elengedhetetlen a normális helyzethez való visszatéréshez. Rámutattak, hogy az országban jelentős mértékben növelni kell a beoltottak számát, ahhoz, hogy elérhető legyen a nyájimmunitás. 

Nagyra becsülöm mindazokat a kollégákat, akik elfogadták a meghívásomat, itt állnak mellettem, hajlandóak összefogni és közösen kiállni ebben az ügyben. Azért vagyunk itt, mert eltérő véleményünk és elképzelésünk van, de emellett egy közös célunk is van, mégpedig, hogy mindannyian visszatérhessünk a normális életbe"

- fogalmazott Ján Lunter megyeelnök, hozzátéve, hogy a vírusnak nincs pártlogója, az mindenkit egyformán fenyeget, politikai meggyőződéstől függetlenül.

A sajtótájékoztatón mindegyik politikus felszólalt röviden, s pár mondatban az oltás szükségességére hívták fel a figyelmet. Kiemelték, hogy csak így lehet megakadályozni a világjárvány harmadik hullámát, valamint elkerülni a további korlátozó intézkedések bevezetését.

oltási kampány Ján Lunter és Csúsz Péter
Fotó:  BBSK
A képen Ján Lunter és Csúsz Péter

Csúsz Péter, az MKP megyei képviselője magyarul is kifejtette, hogy mindenkinek kötelessége a másikkal szemben, hogy beoltassa magát.

A losonci Kármán József Alapiskola és Óvoda igazgatójaként elárulta, hogy az oktatási intézményben előzetes megegyezés alapján a pedagógusok 100% be lett oltva. Ez a közös felelősségünk a gyerekek és azok családjai felé, valamint a közös felelősségünk azért, hogy a gyerekek iskolába, óvodába járhassanak és ne üljenek otthon - tette hozzá Csúsz.
 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.