2021. május 25., 19:36

Népszerűek a mobil oltóközpontok Besztercebánya megyében

Több mint négyezer ember kapta meg az új típusú koronavírus elleni oltást Besztercebánya megyében a mobil oltóközpontok közreműködésével. A kerületben közben elkezdték nyilvántartásba venni azokat is, akiknek még nem érkezett meghívás a vakcina második adagjára.

Covid-19 Mobil oltóközpont Besztercebánya megyében
Fotó: BBSK/Facebook

A Besztercebánya Megyei Önkormányzat által működtetett nyolc oltóközpontban összesen 14 435 ember kapott oltást a múlt héten. Velük együtt már átlépte a 88 ezret azon lakosok száma, akik a besztercebányai, zólyomi, garamszentkereszti, breznóbányai, losonci, nagyrőcei, nagykürtösi és rimaszombati nagykapacitású oltóközpontok valamelyikén lettek beoltva. 

A múlt hét során a legtöbb embert Besztercebányán és Garamszentkereszten oltottuk be, a legkevesebbet pedig Nagykürtösön. Megnövekedett érdeklődést tapasztaltunk a mobil oltóközpontok iránt, ezeknek köszönhetően 4222 személy jutott vakcinához közvetlenül a községekben. Nagyon kellemesen meglepett minket az oltások iránti érdeklődés olyan falvakban, mint Gice, Kövi vagy Ratkó, ahol a 60 év feletti korosztályban már meghaladtuk a 80%-os oltási arányt"

– közölte kedden Ondrej Lunter, a megye alelnöke.

A mobil oltóközpontok ezen a héten újabb községben lesznek elérhetőek, többek között Nagybalogon, Meleghegyen, Szilistyén, Gömörlipócon és Szirken is.  

A megyei önkormányzat megoldást talált azok számára, akik még mindig nem kaptak meghívót a második oltásra. Ezt a lehetőséget azok számára tartják fenn, akik az AstraZeneca esetében több mint 12 hét elteltével, illetve a Pfizer oltóanyagának esetében több mint 5 hét elteltével sem kapták meg a vakcina második adagját, illetve az időpontot annak beadására. 

Ondrej Lunter felhívta a figyelmet arra is, hogy a megye elkezdte közzétenni az egyes oltási központok statisztikáit, amelyekben az életkor és a körzet szerinti eloszlást is feltüntetik. „Bár az adatok nem naprakészek és néhány hetes eltolódással vannak közzétéve, számunkra mégis fontos mutatói annak, hogy lássuk hol kell még nagyobb erőfeszítéseket végezni az oltás terén – tette hozzá a megye alelnöke.

Megosztás
Címkék