2021. május 11., 07:58

Kétszázezer eurós kár a pozsonypüspöki raktártűzben

Ahogy arról a ma7.sk elsők között beszámolt tegnap kora délután tűz ütött ki egy pozsonypüspöki raktárépületben, ahol az információk szerint autógumikat tároltak. A lángokat az esti órákban sikerült megfékezni, az anyagi kár jelentős.

tűz püspöki tűzoltó
Fotó: HaZZ

Eloltották a pozsonypüspöki, Kazanská utcai gumiabroncsraktárban hétfő délután keletkezett tüzet. A tűzoltók az esti órákban elvonultak a helyszínről – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Katarína Križanová, a Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) munkatársa.

Križanová elmondta, szakértők vizsgálják a tűz keletkezésének okát, az anyagi kár az előzetes becslések szerint több mint 200 ezer euró. Nagy füst volt a környéken, a polgári védelem vegyi laboratóriumának munkatársai méréseket végeznek a helyszínen, a levegő minőségét ellenőrzik.

„Kérjük a környéken lakókat, ne nyissanak ablakot, és ha nem muszáj, ne menjenek ki, mert még nem tudjuk, milyen veszélyes anyagok kerültek a levegőbe" - írta weboldalán a városrész önkormányzata.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.