cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. szeptember 8., 18:41

Két évig 3,6 millió dollárral segíti az USA a keleti határ védelmét

Összesen 3,6 millió dollárral járul hozzá az Amerikai Egyesült Államok a keleti határ védelmét szolgáló kiképzésekhez és a felszerelések megvásárlásához. A projekt a fegyverek, a kábítószerek, a csempészáruk beáramlása és az illegális bevándorlás ellen hivatott védeni a szlovák határt, további célja elősegíteni a törvényes határátlépést és a törvényes kereskedelmet – tájékoztatta a TASR hírügynökséget az USA szlovákiai nagykövetsége.

Gautam Rana
Fotó: TASR
A projekt az elkövetkező két évre szól"

- mondta Gautam Rana, az Egyesült Államok szlovákiai nagykövete. A nagykövet hozzátette, hogy a biztonság megerősítése a határokon alapvető fontosságú Szlovákia számára a gazdaság és a nemzeti szuverenitás szempontjából.

A két ország képviselői Washingtonban, Pozsonyban, Poprádon, Kassán, Szobráncon  és más városokban tartanak szakmai találkozókat és képzéseket.

Ezek témája az adatelemzés, a Szlovákiába belépő személyek és a bejövő áruk kockázatának felmérése, a csempészalagutak és drónok felderítésére szolgáló berendezések alkalmazása lesz"

- magyarázta a nagykövetség. A szakemberekről és a szükséges forrásokról az amerikai külügyminisztérium gondoskodik.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.